Dan Voiculescu rămâne fără avere! CEDO i-a respins cererea

Dan Voiculescu

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat joi drept inadmisibile cererile depuse de fostul magnat al presei român Dan Voiculescu cu privire la condamnarea sa pentru spălare de bani şi la confiscarea bunurilor sale.

Instanţa judiciară a Consiliului Europei ”declară, în unanimitate, cererile inadmisibile”, a indicat CEDO într-un comunicat, precizând că ”aceste decizii sunt definitive”.

CITEŞTE ŞI: Senatorul păcănelelor așteaptă sentința la Înalta Curte, pentru grup infracțional organizat. Voiculescu e membru în comisia de siguranță națională!

Cererile către CEDO au fost formulate într-un prim caz, de către Dan Voiculescu însuşi, iar în al doilea caz de fiicele sale Camelia Rodica Voiculescu şi Corina Mirela Voiculescu, şi de două companii româneşti, Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii S.A. şi Grupul Industrial Voiculescu şi Compania S.A., potrivit unui comunicat al CEDO.

Condamnat în 2014

Dan Voiculescu a fost condamnat în apel în 2014 la zece ani de închisoare pentru spălare de bani.

Acesta susţinea, în special, că statul l-a urmărit în justiţie ”în scopuri politice” şi că judecătorii nu au fost imparţiali.

”Referitor la independenţa tribunalelor de proces, Curtea a luat notă că procedurile nu au fost arbitrare, că domnului Voiculescu i s-au oferit ocazii rezonabile de a-şi prezenta argumentele în proceduri antagonice şi că deciziile adoptate au fost motivate temeinic pe baza faptelor şi a legii aplicabile”, a explicat CEDO.

Referitor la confiscarea bunurilor, Curtea consideră că nu s-a constatat nicio eroare de imparţialitate din partea judecătorilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here