luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDan Darabont cere întrunirea de urgenţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti

Dan Darabont cere întrunirea de urgenţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti

-

Dan DarabontViceprimarul Capitalei Dan Darabont (PSD) a declarat luni că, în urma arestării primarului general Sorin Oprescu, s-a ajuns la o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primăria Municipiului București (PMB), considerând că trebuie să se întrunească de urgență consilierii generali pentru desemnarea conducerii interimare.

„Este o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primărie, nu are cine să semneze pentru o sumă mai mare de un milion de lei, deci Consiliul General este cel care poate printr-o hotărâre de delegare de competență pentru asigurarea interimatului să scoată din acest impas executivul Municipiului București. Cred că trebuie să lăsăm la o parte orice competiție între majoritate și minoritate, între Primăria Capitalei și primăriile de sector. Este acum vorba despre interesul bucureștenilor, despre dreptul lor la servicii publice funcționale”, a declarat Dan Darabont.

El a atras atenția că trebuie plătite salariile. „Zilele acestea noi trebuie să plătim salariile. Vă dau un exemplu. Pentru angajații Primăriei, pentru cei din RATB, RADET, este vorba despre peste 20.000 de persoane, deci gândiți-vă 20.000 de familii bucureștene, care în majoritatea cazurilor se bazează pe acest salariu ca unică sursă de venit, deci nu ne putem juca cu lucrurile acestea, nu discutăm de mari contracte, discutăm despre funcționalitatea de zi cu zi a Primăriei”, a explicat viceprimarul Capitalei.

El a spus că luni, la ora 14,00, la Primăria Capitalei are loc o întrunire de lucru în cadrul căreia se va stabili calendarul pentru săptămâna aceasta. „La ora 14,00 avem o întâlnire cu prefectul, toți liderii grupurilor de consilieri și cei doi viceprimari. Este o întâlnire tehnică de lucru, care să stabilească calendarul pentru această săptămână. În opinia mea este de maximă urgență întrunirea Consiliului General într-o ședință extraordinară, care să desemneze conducerea interimară a executivului Primăriei Municipiului București”, a precizat Dan Darabont.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...