Dan Barna, „Fără penali” dar cu bani de la „baroni”

Dan Barna, ”Fără penali” dar cu bani de la ”baroni”

Liderul USR Dan Barna nu este doar un demnitar al Opoziției, ci și un privat care a prosperat pe bani publici, plătiți mai ales de instituțiile conduse de oamenii Puterii. Altfel spus: Dan Barna, „Fără penali” dar cu bani de la ”baroni”.

Dan Barna are o firmă, „Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL”, iar firma sa a încheiat mai multe contracte cu statul, potrivit newstandard.news. Contracte care, adunate, i-au adus liderului USR aproape 400.000 de euro.

Nu numai politicienii vechi au gustat din tortul public. Dan Barna, ”Fără penali” dar cu bani de la ”baroni”

Conform informațiilor recent apărute, firma lui Barna a încheiat majoritatea contractelor pe bani publici cu instituții de stat conduse de pesediști.

Astfel, ”Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL” a câștigat 90.528,7 lei (cu TVA) în februarie 2010 de pe urma unui contract primit de la Consiliul Județean Ialomița condus la aceea vreme de “baronul” PSD Vasile Ciprian Ciupercă.

În septembrie 2013, firma lui Dan Barna parafa un contract în valoare de 992.194 lei cu TVA (aproximativ 220.000 euro) cu Ministerul Administrației și Internelor, condus la aceea dată de liberalul Radu Stroe. Serviciile oferite au constat atunci în elaborarea și tipărirea ghidului de procedură, plus machetare și tipărire de fluturași, în cadrul programului numit “Dezvoltarea Capacității Instituționale a MAI în domeniul gestionării dosarelor europene”.

În octombrie 2014, firma lui Barna încheia un contract în valoare de 352.626,2 lei cu TVA (78.361,4 euro) cu Ministerul Justiției, condus atunci actualul senator PSD Robert Cazanciuc.

Barna nu este străin nici de contracte prin cumpărare directă, exemplul dat în acest sens fiind cel atribuit firmei ”SC Grupul de Consultanţă și Dezvoltare DCG SRL” de Prefectura Constanța în octombrie 2014, tot sub guvernarea PSD. Valoarea: 2.730,2 lei cu TVA. Reamintim că în 2014 nimic nu mișca în Constanța fără știința baronului Mazăre.

Firma liderului USR a mai încheiat contracte pe bani, conform sursei citate, și cu Asociația Transilvania Nord, cu Asociația Grup de Afacere Locală Făgăraș, cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara – acesta din urmă (28.824,4 euro valoare) fiind de dată mult mai recentă – 20 ianuarie 2017.

Adunate sumele, totalul contractelor încheiate pe bani publici de firma lui Dan Barna se ridică la  392.530,9 euro. Rămâne de văzut dacă aceste contracte vor avea și o valoare politică pentru Barna.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*