Dâmbovița: Consiliul Județean își face ziar pentru a-și prezenta realizările

Alexandru Oprea

 Consiliului Județean Dâmbovița intenționează să editeze un ziar care ar urmasă fie distribuit gratuit în 20000 de exemplare locuitorilor județului unde să prezinte proiectele finalizate sau aflate în curs de derulare.

Pentru ca acest lucru să devină posibil, consilierii județeni vor trebui să aprobe un proiect de hotărâre care să prevadă datele tehnice , respectiv conținutul publicației, numele , sursa de finanțare. Publicația care ar urma să se numească ” Actualitatea Dâmbovițeană”, va fi editată lunar de Consiliul Județean Dâmbovița în format A3, cu un număr de 8 pagini , urmând să fie tipărită în limita fondurilor alocate de la bugetul Consiliului Județului.

Ce invocă conducerea CJ Dâmbovița pentru editarea propriului ziar 

„Practică de zi cu zi a demonstrat faptul că ridicarea nivelului de informare a cetăţenilor cu privire la o serie de aspecte cum sunt coordonatele de contact şi obiectul de activitate al instituţiei, atribuţiile forului administrativ judeţean în ansamblu şi ale diferitelor sale compartimente, în mod particular, proiectele prioritare finalizate, în curs de implementare sau de viitor, se pot realiza în mod optim prin introducerea unui nou instrument de comunicare publică, respectiv o publicăţie proprie. În sprijinul acestei afirmaţii poate fi invocat argumentul, dovedit statistic, potrivit căruia o mare parte dintre cetăţeni nu folosesc încă mijloacele electronice de informare, fie pentru că nu au acces la ele, fie pentru că nu au pregătirea necesară pentru a le utiliza, astfel încât aceştia preferă să apeleze în continuare la achiziţionarea de publicaţii scrise/tipărite.” , se arată în proiectul de hotărâre.

Conducerea CJ susține că asemenea inițiative se găsesc la Brașov, Cluj sau Ialomița, în aceste cazuri, ziarele (lunare sau bilunare), având un tiraj de 10000 de exemplare. Consiliul Județean Dâmbovița este condus de Alexandru Oprea, vicepreședintele PSD Dâmbovița, care intenționează să candideze anul viitor la alegerile locale pentru a obține un nou mandat de președinte al instituției .

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here