Daea, veste URIAŞĂ pentru români: Vom avea pâine! Ţara să ştie pe ce se bizuie!

Petre Daea FOTO: gov.ro
Petre Daea FOTO: gov.ro

Recoltatul grâului s-a încheiat în România, întreaga producţie este înmagazinată, iar cantitatea obţinută va asigura necesarul de consum al ţării, dar şi disponibilităţi pentru export, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

„Cu siguranţă o să avem pâine, pentru că avem producţia sub cheie. Am încheiat recoltatul grâului în România, urmare a acţiunii concrete şi a efortului pe care l-au făcut fermierii în ţară. Acum întreaga producţie este înmagazinată, iar cantitatea pe care o avem asigură pe de o parte necesarul de consum al ţării, iar pe de altă parte avem şi disponibilităţi pentru export. Într-un cuvânt avem pâine şi nu sunt motive de îngrijorare din acest punct de vedere”, a susţinut ministrul Agriculturii.

CITEŞTE ŞI: Daea face analiza porumbului: În momentul în care desfaci pănușile și ai luat ciucalăul în mâna…

Cu toate acestea, şeful MADR nu a dorit să anunţe care este producţia de grâu obţinută în acest an, motivând că ar putea influenţa piaţa având în vedere situaţia specială din Ucraina şi din bazinul Mării Negre.

Nu vrea să dea cifre

„Producţia este mai mică decât anul trecut, dar nu aş da cifre, pentru că nu doresc ca prin comunicările mele să influenţez într-un fel sau altul piaţa, ştiind că preţul acum fluctuează. Sunt aceste situaţii speciale în Ucraina şi bazinul Mării Negre este acum sub o presiune a posibilităţii de comercializare. Din acest punct de vedere mă abţin să precizez care este producţia, dar categoric voi anunţa (…) prin informarea publică în aşa fel încât ţara să ştie pe ce se bizuie”, a transmis Petre Daea.

În ceea ce priveşte calitatea grâului din acest an, şeful MADR a precizat că „grosso modo este este un grâu bun”, adăugând că în anii secetoşi, de regulă, indicii de calitate sunt mai ridicaţi.

„În privinţa calităţii sunt diferiţi indicii de calitate, dar grosso modo este este un grâu bun. De altfel, se cunoaşte că în anii secetoşi indicii de calitate sunt mai ridicaţi la aceste produse”, a explicat Petre Daea.

Cât a afectat seceta

Potrivit celor mai recente date transmise de MADR, seceta pedologică a afectat până în prezent o suprafaţă totală de 160.670 hectare, în 24 judeţe, centralizarea vizând culturile la care s-a încheiat recoltatul, respectiv grâu, orz, orzoaică şi triticale.

Anul trecut, România a ocupat locul patru în Uniunea Europeană din punct de vedere al suprafeţei cultivate cu grâu, cât şi al producţiei, după Franţa, Germania şi Polonia, cu 2,175 milioane hectare, respectiv 10.433.800 tone.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Cu 12.000.000. de generatoare recuperate din eolienele neperformante instalate pe sol în cuplaj cu anumite componente obținute din autoturismele propuse pentru dezmembrari se poate produce curent electric non-stop cu emisii de CARBON zero din surse REGENERABILE cu costuri neglijabile pentru întreaga planetă milioane de ani
    SUPRAVEGHEREA TEHNOLOGIEI SE organizează în 3 schimburi cu specialiștii din petrol și gaze, cu constructorii de bombe cu hidrogen stocat in polimeri la 300 de atmosfere , cu constructorii de eoliene si parcuri fotovoltaice precum și cu minerii scoși din minele de uraniu și de cărbuni.
    REVOLUTIONEAZA ind auto , aero , navala iar cu supraveghere robotizata poate produce curent electric non-stop cu emisii de CARBON zero din surse REGENERABILE cu costuri neglijabile pe planetele vizate a fi colonizate .
    SPER de peste 13 ani de poluare excesiva sa obtin oferta contractului comercial internațional juridic pentru cooperare . România nu dispune de suportul financiar pentru a deține SUPREMATIA ENERGETICA A UNIVERSULUI CU STIMA DIN TELEORMAN ROMANIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here