Daea, veste URIAŞĂ pentru fermieri: Vin banii de la UE!

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu state central şi est-europene, inclusiv cu România, pentru protejarea intereselor fermierilor, dar şi pentru tranzitul produselor agricole ucrainene.

CITEŞTE ŞI: Comisia Europeană impune interdicţia la exportul de cereale în România! Anunţul lui Daea

În urma acestui acord, Comisia Europeană va acorda un sprijin de 100 de milioane de euro, bani care vor fi distribuiți către Polonia, România, Slovacia, Ungaria și Bulgaria.

Criticat pentru activitatea sa la Bruxelles, Petre Daea a reușit să dea o mare lovitură: România va primi aproape 30 de milioane de euro compensații.

Statele afectate

În acest moment, doar Polonia, care va primi aproape 40 de milioane de euro este peste țara noastră. Diferența provine din faptul că Polonia este o țară mai mare decât România.

În schimb, România va primi aproape cât Bulgaria, Slovacia și Ungaria la un loc, cele trei țări urmând a primi compensații de aproape 30 de milioane de euro.

Aceste compensații ale Comisiei Europene vin să ajute statele est europene și central europene care au fost afectate de infuzia masivă de cereale din Ucraina, care sunt mult mai ieftine decât cele din Uniunea Europeană.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.