Daea se ia cu mâinile de păr: A apărut şi în România făina de greier!

Comisia Europeană a autorizat în februarie comercializarea greierilor de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană, devenind, cu această ocazie, a treia insectă care primeşte aprobare de consum.

CITEŞTE ŞI: Daea, mesaj pentru oieri: Au dat o carte de vizită valoroasă! Mă înclin

Greierele de casă urmează a fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.

Până în prezent, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a identificat aproape 2.000 de tipuri de specii de insecte comestibile de gândaci, inclusiv greieri.

Făina de greiere a început deja să fie comercializată în România de către o firmă specializată în vânzarea de produse BIO, al cărui sediu este în Baia Mare. Conform descrierii, aceasta se prepară din greieri mari fară aripi și are o ușoară aromă umami de nucă, fiind bogată în proteine.

Nu are chimicale

Noul tip de făină nu are aditivi, chimicale sau conservanți și antibiotice, comercianții menționând faptul că „spre deosebire de creșterea animalelor, insectele nu prezintă risc la bacterii”.

Făina este făcută 100% din greieri și conține proteine de aceeași calitate la fel ca cele din carnea de vită (70% proteine) și are mai mult omega-3 și omega-6 decât somonul (20% acizi grași).

Totodată, se menționează faptul că oamenii sunt „genetic diferiți față de greieri și nu există pericolul să putem lua vreo boală de la ei”, astfel încât prin ingestie nu putem să ne infectăm cu niciun fel de virus provenit de la animale.

Așadar, 100 de grame de făină de greier (Acheta domesticus) costă 96,25 de lei, adică 962,5 lei/kg.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here