Daea promite scăderi de preţuri la alimente: Îi îndemn pe toţi să mănânce carne de miel de Paşte, să cumpărăm, pentru că avem de unde

Petre Daea FOTO: gov.ro
Petre Daea FOTO: gov.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat vineri că nu a văzut o creștere a prețurilor la alimente și că acestea ar trebui să scadă pentru că Guvernul a scăzut preţurile la energie şi la gaze.

CITEŞTE ŞI: Daea face show: Dacă ferma nu există, cu furculiţa nu ai ce face!

În ceea ce privește scumpirea kilogramului de ceapă, Daea spune că este cauzată de o „atitudine temporară”.

Întrebat de jurnaliști de majorarea continuă a preţurilor alimentelor, Daea a spus că „nu a văzut această creştere”.

„Nu au crescut, şi e bine că nu au crescut. E bine să mai şi scadă. Sunt motive să se întâmple acest lucru. Vor scădea preţurile la alimente. Cred acest lucru, în condiţiile în care piaţa s-a liniştit, iar preţurile la importuri au scăzut. A scăzut şi la îngrăşăminte şi la energie. Guvernul a luat măsuri importante pentru preţurile la energie şi la gaze. Sunt motive serioase ca preţurile să nu mai crească. Dimpotrivă, să scadă”, a declarat ministrul Agriculturii.

Preţurile de Paşte

Daea speră ca preţul cărnii de miel să nu mai crească și îndeamnă românii să facă preparate tradiționale din această carne de Paște.

„Nu pot spune la miel, dar mă aştept să nu crească. Îi îndemn pe toţi să mănânce carne de miel de Paşte, să cumpărăm, pentru că avem de unde. Să folosim această carne care este foarte bună şi dă ajutor crescătorilor de ovine”, a declarat Petre Daea atunci când a fost întrebat dacă va creşte preţul kilogramului mielului de Paşte.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here