Daea a găsit soluţia: Ar putea salva agricultura din jurul Buzăului!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut o vizită luni seară la Buzău pentru a discuta despre proiectul ce propune utilizarea a circa zece milioane de metri cubi pe an, de apă filtrată de stația de epurare.

CITEŞTE ŞI: Daea, luat la rost de premier: E neplăcut că importăm cantități mari de alimente!

Potrivit proiectului anunțat cu o lună în urmă de primarul Buzăului, Constantin Toma, apa epurată care se deversează în râul Buzău va fi folosită pentru irigarea terenurilor agricole din zona de sud a municipiului, dar și din comunele aflate în apropriere, precum Gălbinași, Țintești și Cilibia.

Ministrul Petre Daea și primarul Constantin Toma s-au întâlnit în drum spre stația de epurare cu mai mulți legumicultori. Aceștia au susținut că soluția oferită este binevenită.

Proiect pilot

„Va fi un proiect pilot de cercetare la nivel național. I l-am prezentat premierului Nicolae Ciucă, a fost interesat, mi-a spus să-i dau bătaie. De la Buzău, proiectul poate fi extins în toată țara, cu avantaje considerabile. Nu vom mai arunca apa, o vom folosi pentru irigare și îngrășământ, vom reduce și prețul final al apei, epurarea e mare consumatoare de energie”, a afirmat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Petre Daea a făcut asigurări că va susține acest proiect inedit, care ar putea salva agricultura din jurul orașului.

Dacă va primi finanțare de la Guvern, acest proiect pilot ar putea fi pus în aplicare peste aproximativ trei ani, potrivit adevarul.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.