Dacian Cioloș: Nu e o soluție suspendarea președintelui

Dacian Julien Cioloș este un politician român, de profesie inginer horticultor, care a deținut funcția de prim-ministru al României din noiembrie 2015 până în ianuarie 2017. Anterior, el a ocupat funcția de comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală în cadrul Comisiei Europene între 2010 și 2014
Foto: Facebook

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a spus că suspendarea președintelui nu ar fi o soluție pentru rezolvarea actualei crize politice. El a făcut precizări în legătură cu unele declarații făcute la o reuniune USR PLUS de la Cluj.

Ele au fost interpretate în spațiul public ca fiind o opinie pentru suspendarea șefului statului.

Deci, nu e o soluție suspendarea președintelui”

„Ca să fie clar. A fost o întrebare venită de la colegi din partid. Am avut mai multe întrebări puse de colegi, care au fost votate de către colegi.Iar în ordinea susținerii întrebărilor, noi am răspuns la ele. Deci, a fost o întrebare la care eu am răspuns că nu cred că e o soluție să vorbim de suspendarea președintelui.

Că nu e o soluție suspendarea președintelui, asta am spus. Luați vă rog înregistrarea. Nu cred că e cineva serios care să fi înțeles altceva. Deci, nu e o soluție suspendarea președintelui. Am spus doar că președintele, prin Constituție, are diferite pârghii”, a declarat Dacian Cioloș.

„Nu știu cât de mult ne putem baza pe președintele Iohannis în rezolvarea acestei crize. Dar dânsul, dacă vrea să contribuie, are instrumentele pe care să le folosească. Cred că contează cel mai mult ceea ce vrem noi, USR PLUS, ce mesaje vrem să transmitem. Iar prin deciziile pe care le vom lua în următoarele săptămâni și în următoarele luni ne vom stabili și o traiectorie până în 2024. Cred că asta trebuie să vizăm”, a declarat Dacian Cioloș la o dezbatere la Cluj între cei trei candidați la președinția USR PLUS.

„Preşedintele României şi prin Constituţie ar trebui să joace un rol de moderator”

„Preşedintele României şi prin Constituţie ar trebui să joace un rol de moderator. Să aducă la aceeaşi masă membrii coaliţiei, în cazul de faţă. Mă aştept ca preşedintele să joace acest rol. Eu nu sunt adeptul unei abordări agresive, violente. Au mai fost cazuri în care preşedinţi ai României au fost suspendaţi şi ştim unde s-a ajuns. Nu am impresia că s-a rezolvat vreo problemă în felul acesta. Ci mai mult s-au creat alte probleme.

Eu sper ca preşedintele să-şi asume tot mai mult acest rol, lucru care nu s-a întâmplat neapărat în ultima perioadă. Mai mult, USR PLUS a fost tras de urechi. Dar preşedintele poate să aleagă dacă vrea să joace un rol activ în soluţionarea acestei crize sau nu vrea să-l joace. Eu personal nu cred că o suspendare – oricum o suspendare nu depinde de USR PLUS – dar, în general, nu cred că o suspendare l-ar face pe preşedinte mai activ”, a afirmat Cioloş.

Declarația a fost interpretată în spațiul public ca fiind o amenințare cu suspendarea la adresa șefului statului. Din această cauză, ulterior, Dacian Cioloș a fost rugat de jurnaliști să-și clarifice punctul de vedere potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here