Curtea Supremă a admis recursul Astra în litigiul cu CNADNR pentru plata unei polițe de 95 milioane de lei

Veste bună pentru compania de asigurări Astra, pentru care ASF a cerut recent intrarea în faliment. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis marţi recursul în litigiul cu CNADNR, care vizează o potenţială obligaţie de plata de 95 milioane lei.

astra asigurariCurtea Supremă a mai stabilit că termen pentru soluţionarea recursului, dată de 9 februarie 2016. Astra, împotriva căreia ASF a cerut în instanţa, în această lună, deschiderea procedurii falimentului, ar trebui să achite către CNADNR suma de 93,93 milioane de lei în baza unei poliţe emise în favoarea Romstrade, companie aflată în insolvenţă, pentru realizarea unui tronson de autostrada, scrie adevarul.ro.

La 7 aprilie 2015, CNADNR a blocat conturile Astra Asigurări, pentru a recupera garanția acordată de societatea de asigurări firmei Romstrade, în contractul Transalpina.

La 8 septembrie 2015, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a depus la Tribunalul Bucureşti cererea pentru deschiderea procedurii de faliment a Astra Asigurări, căreia ASF i-a retras autorizaţia de funcţionare la finele lunii august, după ce planul de redresare financiară a companiei a eşuat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here