Curtea de Apel București a validat indicatorii tehnico-economici ai parcării de lângă Palatul Copiilor

Palatul Copiilor

Activistul Nicușor Dan primește o nouă lovitură. După ce a contestat legalitatea parcării de lângă Palatul Copiilor, magistrații Curții de Apel București au stabilit, prin decizie definitivă, că indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului de investiții sunt temeinic fundamentați și în perfectă legalitate.

Sentința a fost pronunțată în dosarul în care asociațiile „Salvați Bucureștiul” și „Eco-civica”, congtrolate de deputatul-activist Nicușor Dan, au solicitat instanței de judecată anularea hotărârii de consiliului local nr. 59/2017, prin care au fost aprobate sumele maximale necesare amenajării parcării. Deși în faza de fond, Tribunalul București a dispus anularea acestei hotărâri de consiliu local, în data de 04.06.2019, Curtea de Apel București a admis recursul autorității locale, a casat sentința recurată și, în rejudecare, a respins acțiunea reclamantelor ca nefondată.

„Mă bucură faptul că magistrații au decis în favoarea oamenilor, în favoarea comunității Sectorului 4. Așa cum am spus și în trecut, adevărul și buna-credință vor înfrânge întotdeauna încercările disperate ale unor oameni fără căpătâi, fără interes real pentru dezoltarea societății. Le mulțumesc pe această cale judecătorilor pentru curajul de a nu se lăsa intimidați de presiunea publică, evident una provocată intenționat, pe care oponenții proiectelor de investiții derulate de Primăria Sectorului 4 au tot încercat să o creeze și să o impună în mentalul colectiv”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Aceasta nu este singura încercare a celor două asociații de a bloca proiectul de investiții menit să decongestioneze traficul rutier din cartierul Tineretului din Sectorul 4. Cele două entități ceruseră și în 2018 anularea documentației tehnico-economice la faza de studiu fezabilitate pentru amenajarea parcajului. Tribunalul București a admis acțiunea reclamantelor și a dispus suspendarea executarii hotărârii de consiliu local, însă în data de 27.09.2018, Curtea de Apel București a admis recursul și a respins cererea de suspendare ca nefondată. Și această sentință este una definitivă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.