UPDATE. Curtea Constituţională a amânat decizia privind soarta completurilor specializate pe corupție

”Mingea” Dragnea se joacă astăzi și la CCR, nu doar la ÎCCJ

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, pentru 20 mai, decizia asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie. Este a doua amânare.

Știrea inițială

Judecătorii de la Curtea Constituțională trebuiau să decidă, vineri, soarta completurilor specializate pe corupție, în urma sesizării lui Florin Iordache. Judecătorii CCR au decis, pe 11 aprilie, să amâne pronunţarea.

Pe 10 aprilie, Curtea a luat în dezbatere sesizarea lui Iordache, acesta afirmând că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

În replică, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a arătat că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care a stabilit anterior, cu referire la funcţia de prim-ministru, că atribuţiile constituţionale nu pot fi delegate.

În şedinţa de pe 11 aprilie, Curtea Constituţională a hotărât să amâne luarea unei decizii din cauza unor probleme de sănătate ale judecătorului raportor Petre Lăzăroiu, care urma să se opereze la coloană.

LĂSAȚI UN MESAJ

*