STB începe o campanie de curățenie în autobuze, troleibuze și tramvaie

curăţenie în autobuze Gabriela Firea dă vina pe șoferi probleme la autobuzele turcești Se majorează capitalul social la STB

Societatea de Transport Bucureşti (STB) începe sâmbătă o campanie de curăţenie în autobuze, troleibuze și tramvaie, acestea urmând să intre într-un program de spălare şi igienizare în interior şi exterior, iar ulterior vor fi monitorizate pentru menţinerea unui aspect decent.

“Campania de curăţenie a vehiculelor STB SA, începută în luna decembrie a anului trecut, intră, de sâmbătă, într-o nouă etapă. Astfel, pentru fiecare vehicul care va ieşi în traseu, va fi aplicat treptat un program de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum şi neutralizarea grafitti-urilor, iar fiecare vehicul va fi ulterior monitorizat pentru a se urmări menţinerea unui aspect decent. Totodată, va fi aplicat un program special etapizat, prin care adăposturilor din staţiile de tramvai li se va reda aspectul civilizat”, se arată în comunicatul societăţii.

Anul trecut, STB a dotat autobazele cu staţii de spălare noi, moderne, iar prin această campanie îşi propune să asigure vehicule igienice şi un grad de confort cât mai ridicat pentru călători, dar şi un aspect decent al staţiilor de tramvai. Reprezentanţii STB susţin că, de cele mai multe ori, imaginea neplăcută a vehiculelor este creată de unii călători, prin mâzgălirea cu grafitti, vandalizarea, zgârierea interiorului, aruncarea de resturi de mâncare ori de băutură în vehicule.

Curățenie în autobuze. Apel la călători

Conform Regulamentului Serviciului Comunitar de Transport Public Local de călători în Regiunea Bucureşti – Ilfov, pentru murdărirea sau vandalizarea vehiculelor au fost stabilite amenzi de 500 de lei. Cu toate acestea, reprezentanţii societăţii de transport susţin că politica STB nu este aceea de a sancţiona călătorii, ci de conştientizare a publicului asupra faptului că de fiecare dintre noi depinde calitatea transportului în comun în Bucureşti.

“De fiecare dintre noi depinde în ce condiţii călătorim”, spune Andrei George Creci, directorul general al STB. El face apel la călători să respecte munca şi eforturile angajaţilor STB şi să respecte regulile minime de convieţuire în cadrul comunităţii.

STB anunţă că vor urma şi alte măsuri care vor crea condiţii civilizate de transport pentru călători.

LĂSAȚI UN MESAJ