luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCurățenie generală în zona Aleea Livezilor din Sectorul 5

Curățenie generală în zona Aleea Livezilor din Sectorul 5

-

Mai multe echipe ale companiei Salubrizare Sector 5 SA au acționat în zona Aleea Livezilor.

„La această intervenție, prin intermediul societății subordonate S.C. Salubrizare Sector 5 S.A., am acționat la fața locului cu nu mai puțin de 20 de lucrători și 5 utilaje moderne pentru a curăța zona: doua autobasculante, un buldoexcavator, un bobcat, o perie mecanică”, transmite administrația locală din Sectorul 5.

Astfel de intervenții continuă periodic, astfel încât sanătatea publică a cetățenilor din Sectorul 5 să fie protejată, transmite Primăria Sectorului 5.

„Îi rugăm pe toți cetățenii din sectorul nostru să arate respect față de mediul înconjurător, dar și față de sanătatea oamenilor care pot fi într-un real pericol în apropierea unor astfel de focare cu deșeuri”, este apelul Primăriei Sectorului 5.

Specialiștii de la Salubrizare Sector 5 mai spun și că deșeurile nu sunt gunoaie, ci o resursă importantă. Primul și cel mai important pas pentru a putea transforma deșeurile reciclabile în noi produse este colectarea separată.

Schimbarea pornește din fiecare casă. „Ajutați-ne să ducem cât mai puține deșeuri la groapa de gunoi, este mesajul transmis de Salubrizare Sector 5, pentru cetățeni.

Există mai multe motive pentru care reciclarea este extrem de importantă. De exemplu, prin reciclare se diminuează considerabil depunearea deșeurilor la gropile de gunoi care nu numai că poluează masiv mediu dar creează și o imagine dezolantă a orașelor, distrugând sănătatea celor care locuiesc în preajma lor.

Reciclând, poluanții eliberați de obicei în apă și aer prin depunerea deșeurilor la gropile de gunoi, se diminuează considerabil.

De asemenea, prin reciclare se reduc emisiile de gaze cu efect de seră din atmosfera; acest lucru se realizează prin înlocuirea materiei prime virgine folosite, cu materie primă secundară, rezultată în urma reciclării.

Prin reciclare economisim pe termen lung cheltuielile comunității cu energia, dacă ne gândim doar la faptul că energia economisită prin reciclarea unei singure sticle poate alimenta un bec timp de patru ore. Prin reciclare se conserva resursele naturale ale Pământului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...