„Cupola de foc” amenință țările în care sunt cei mai mulți români

FOTO: sippakorn/Pixabay.com
FOTO: sippakorn/Pixabay.com

Pompierii s-au luptat în acest weekend cu incendiile de vegetație din Portugalia, Spania, Grecia și sud-vestul Franței, din cauza valului de căldură extremă.

În sud-vestul Franţei, aproape 10.000 de hectare de pădure au fost mistuite de flăcări, potrivit Météo-France, care a plasat 38 de departamente sub cod portocaliu.

În Spania, zeci de incendii au făcut ravagii din nordul până în sudul ţării. În regiunea Extremadura, învecinată cu Portugalia, o porţiune a autostrăzii A5, care leagă Madridul de graniţa portugheză, ar putea fi redeschisă traficului după ce a fost închisă mai bine de douăsprezece ore din cauza unui incendiu, potrivit Digi 24.

În extremitatea sudică, în Andaluzia, un incendiu izbucnit în apropiere de Malaga a condus la evacuarea preventivă a peste 3.000 de persoane, potrivit serviciilor de urgenţă andaluze.

Agenţia de Meteorologie din Spania a menţinut sâmbătă în întreaga ţară diferite niveluri de alertă de temperaturi ridicate, cu valori de peste 40 de grade Celsius în multe zone şi local de până la 44 de grade Celsius.

Peste 1.000 de persoane au murit în Spania în ultimele două luni din cauza caniculei.

Met Office a anunţat că în sudul Angliei temperaturile ar putea depăşi luni sau marţi 40 de grade Celsius.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here