Cum va vota PNL Legea pensiilor. Ciucă a decis

Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro

PNL va vota legea pensiilor, aflată pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, cameră decizională, a declarat Nicolae Ciucă luni dimineață, într-o ședință a Biroului Politic Național al liberalilor, au precizat surse politice. De asemenea, el a mai spus că PNL nu va renunța la mărirea salariilor profesorilor.

CITEŞTE ŞI: AUR cere lămuriri de la Ciolacu pentru excursiile lui Iohannis: Chemat în Parlament!

„Liberalii vor vota Legea pensiilor și în Camera Deputaților. Noi am reușit să mărim cu 40% pensiile în trei ani. Am crescut punctul de pensie de la 1.265 de lei la 1.785 de lei și totul cu resurse sustenabile. Am vrut și trebuie sa veghem ca și acum majorările să fie sustenabile. Noi vom rămâne în aceasta Coaliție vocea rațiunii și a onestității. De unde și dialogul legat de sustenabilitate”, a anunțat Nicolae Ciucă luni dimineață în ședința Biroului Politic Național al PNL, potrivit unor surse liberale. Totodată, fostul premier a mai spus că PNL nu renunță la mărirea salariilor profesorilor. „Sunt limite peste care nu vom accepta să trecem, una dintre ele este respectarea angajamentului nostru față de salariile din educație, așa cum ne-am angajat în iunie”.

Continuarea discuţiilor

De asemenea, președintele PNL a anunțat și continuarea discuțiilor pe problemele din domeniul sănătății și a fondurilor europene. „Absorbția fondurilor europene a fost una cât de poate de bună, de 90% pe fonduri de coeziune. Economia va putea supraviețui și își va putea menține trendul de creștere doar printr-o absorbție cât mai bună a fondurilor europene, iar menținerea unui buget mare pentru investiții este obligatoriu pentru noi, PNL. Ca atare, vă rog să avem cu toții în vedere, și miniștrii, și responsabilii din administrația locală, insistența pe absorbția banilor din PNRR”, a mai spus Nicolae Ciucă, potrivit surselor citate. Deputaţii vor dezbate și vota astăzi Legea pensiilor, document aflat în procedură de urgenţă, potrivit ordinii de zi a Camerei Deputaților. Proiectul a fost adoptat de Senat săptămâna trecută.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.