Cum se reciclează sticla. Explicațiile specialiștilor de la Salubrizare Sector 5 SA

FOTO: manfredrichter/Pixabay.com
FOTO: manfredrichter/Pixabay.com

Sticla este unul dintre materialele care pot fi reciclate la infinit, fără să își piardă din calitate, transmit specialiștii de la Salubrizare Sector 5 SA.

Ambalajele de sticlă trebuie întotdeauna spălate înainte de reciclare. Capacele se colectează separat, deci ele treubuie îndepărtate. De asemenea, vesela de sticlă, becurile, geamurile sau alte obiecte electrice nu pot fi reciclate în containerul pentru sticlă. Acestea vor fi reciclate separat.

„Ce putem recicla? Sticle alimentare: vin, bere, băuturi răcoritoare, băuturi spirtoase, apă, lapte; Borcane: sosuri, alimente pentru copii, gem dulceață, miere, murături; Sticle nealimentare: parfum, aftershare, creme de față; Pahare, căni din sticlă (care nu sunt sparte)”, mai spun reprezentanții Salubrizare Sector 5 SA.

Ce se întâmplă cu deșeurile după ce au fost colectate separat? Deșeurile colectate separat sunt ridicate de către operatorul de salubrizare pentru a ajunge la stațiile de sortare. Ulterior, materialele sortate vor fi transmise operatorilor economici în vederea reciclării.

Ce rost are să colectez separat deșeurile dacă firma de salubrizare le amestecă în momentul ridicării lor? Unele firme de salubrizare ridică deșeurile la comun, întrucât, în anumite situații, procesul de selectare și stocare este efectuat de agenții economici care oferă servicii de management integrat al deșeurilor. Astfel, deșeurile sunt transportate la un centru de sortare, unde sunt separate, parțial mecanizat, parțial manual, iar ulterior, sunt trimise spre reciclare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.