Consilierul general Ciprian Ciucu te învață cum să dai în judecată RADET dacă nu îți dă căldură în calorifere

Înfiinţarea a două companii municipale cum să dai în judecată RADET avarie la RADET

Consilierul general din partea PNL Ciprian Ciucu te învață cum să dai în judecată RADET dacă ai rămas fără căldură în calorifere și fără apă caldă la robinete.

”PNL acordă asistență juridică gratuită asociațiilor de proprietari care vor să dea în judecată RADET pentru că nu furnizează căldură. Pentru detalii, vă rugăm să ne scrieți la adresa de email: justitie@pnl.ro. Cu sprijinul neobositului Cristian Băcanu. Multumesc, Cristi, pentru implicare! Dați mai departe, ca să se știe!”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook cum poți să dai în judecată RADET.

Cum să dai în judecată RADET. Avariile s-au ținut lanț

În această iară, avariile la RADET s-au ținut lanț, iar sute de blocuri din Capitală au rămas, pe rând, fără căldură în calorifere și fără apă caldă la robinete.

Și aceasta pentru că în ultimii ani primarii nu au alocat mai nimic pentru înlocuirea conductelor vechi ale distribuitorului de agent termic, preferând să dea bani pentru biserici, cum a făcut Gabriela Firea, dar și pentru subvenții.

De exemplu, în luna august a anului trecut, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), s-a aprobat un proiect de hotărâre prin care RADET urma să primească de la Primăria Capitalei subvenţii de peste 80 milioane de lei, după ce în 2017 a înregistrat pierderi de agent termic destinat încălzirii şi apei calde pentru populaţie de 28,61%, depăşind nivelul planificat iniţal de 22,5%.

În solicitarea RADET de suplimentare a subvenţiilor se arăta că a scăzut şi este în continuă scădere consumul de energie termică al clienţilor, ceea ce a dus la reducerea cantităţii de energie preluată de la sursele de energie termică şi la scăderea randamentului instalaţiilor RADET şi la creşterea pierderii tehnologice.

Astfel, sunt necesare investiţii majore pentru înlocuirea conductelor vechi şi refacerea izolaţiei cu materiale mai performane, racordarea de noi clienţi la sistemul de termoficare sau redimensionarea conductelor, precum şi identificarea zonelor din sistem care au devenit ineficiente economic în urma debranşărilor.

„Pe fondul unui deficit financiar acut şi ţinând cont de faptul că în sezonul cald încasările din vânzarea energiei termice nu acoperă necesarul unei funcţionări normale, solicităm ca suma de 80.325.000 de lei să fie achitată în două tranşe: 40 de milioane de lei cu celeritate pentru depăşirea situaţiei critice din punct de vedere financiar şi 40.325.000 de lei după avizarea de către ANRE a pierderii tehnologice de 28,61 la sută”, scrie în adresa RADET.

Banii reprezentând prima tranşă cerută de RADET – 40 milioane de lei – au fost transformaţi din investiţii în subvenţii. Acum, PNL te învață cum să dai în judecată RADET.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

 1. Mai oameni buni,
  de ce nu faceti ca-n municipiul Bistrita ( jud. BN ) de exemplu ?
  De ce tot sustineti in prostie, acest RADET al Dvs falimentar , foarte costisitor si incapabil financiar sa va mai faca fata la energia termica pe care trebuie sa v-o asigure ?
  -Aceiasi situatrie a fost in municipiul Bistrita imediat dupa Revolutia din 1989 ( daca revolutie a fost ) , cand oamenii s-au saturat de toate “avariile ” lor si de proasta administrare si gestionare, au facut sedinte pe fiecare scara de bloc si in adunarea proprietarilor, au hotarat DEBRANSAREA in masa ( adica a tuturor ) DE LA SOCIETATEA CARE FURNIZEAZA CALORIA TERMICA, DEFINITIV .
  -Pe banii nostrii , am coborat la subsolul blocului, am taiat tzevile , le-am “blindat “si rand pe reand, sistematic, ABSOLUT, ASTAZI, TOTI CETATENII AU CENTRALE DE APARTAMENT, PE GAZ si fiecare consuma cat poate, cati bani are si-si face caldura si apa calda cat doreste .
  -Nu mai stati si tot asteptati “mana cereasca “, ptr ca sistemul de energie termica centralizata, mai ales in Bucuresti, este foarte vechi, ruginit, foarte costisitor sa se reabiliteze… etc. etc. etc. SI TOTUL SE TRECE PE COSTURI, PE CARE dVS LE PLATITI , DIN BUZUNARUL dVS .
  -Mergeti toti, in masa… ( asa cum stiti sa iesiti sa zbierati in strada de fiecare data fara nici un efect…) si determinati municipalitatea ( primarul general al capitalei ) sa dea o hotarare de Consiliu General al Capitalei, prin care sa aprobe debransarea tuturor cetatenilor de la sistemul RADET si declararea acestei societati in faliment tehnic . N-O SA VA FIE USOR, PTR CA SE VA TINE CU DINTII DE ACEASTA SOCIETATE FALIMENTARA SI PRIN CARE SE ” SPALA SUME DE BANI ENORME “( FITI SIGURI DE ASTA ca de aia se tine cu dintii de ea ) … DAR DACA VETI PERSISTA SI NU VETI CEDA, NU VOR AVEA DE ALES SI VA VOR APROBA SA VA DEBRANSATI SI SA FACETI CENTRALE INDIVIDUALE DE APRTAMENT PE GAZ-METAN , care este cea mai viabila solutie pentru Dvs si cea mai putin costisitoare pentru municipalitate .
  -Alta solutie nu aveti si DACA NU SUNTETI “BARBATI “SA FACETI ACEST LUCRU, n-aveti decat sa stati in continuare sa urlati pe drumuri, sa rabdati de frig si sa asistati cum sunteti batjocoriti sistematic de aceasta societate de energie termica falimentara .
  -Noi la Bistrita asa am facut si astazi este bine si-i ok, iar cei de la fosta IJGCL ( ca asa era la noi pe atunci ) s-a reprofilat pe altceva desi au “crapat de necaz “si n-au stiut ei cum sa mituiasca pe toata lumea si tineau cu dintii de ceva care efectiv nu mai “mergea “, nu mai erau capabili sa remedieze cu sume enorme, sistematic, si care efectuau cheltuieli enorme in fiecare an Primariei Locale Bistrita .
  Astazi totul este OK aici la noi la Bistrita ! Va doresc suscces , dar daca nu sunteti “barbati ” si stiti doar sa urlati pe drumuri… degeaba… naveti decat !
  Fara suparare, efectiv ne doare cum puteti sa rabdati batjocura si incacitatea de solutionare a municipalitatii … desi n-avem nici o legatura cu Bucurestiul si va priveste pe dvs personal .
  Poate cititi acest comentarii si veti fi de acord cu noi ca este singura solutie iaftina si viabila sa aveti si Dvs conditii normale si civilizate de caldura si apa calda , asa cum avem noi ardelenii din Bistrita . Intelegeti ca sistemul RADET… nu se mai poate repara, ca totul este putred, vechi… si va vor costa sume enorme sa refaceti alt sistem centralizat de energie termica , bani pe care o sa trebuiasca sa-i puneti din buzunarele Dvs !
  Succes !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here