Cum s-a schimbat mita electorală în 2014: de la făină și ulei la 100 de lei

Bugetul va fi aprobat în februarie

Partidele politice nu țin cont de legile care guvernează această țară și încearcă prin diferite tertipuri să mituiască alegătorii. În fiecare an electoral, presa și instituțiile abilitate ale statului au scos la iveală diferite metode de fraudare ale alegerilor: de la obișnuita pungă cu alimente (zahăr, făină și ulei) la găleți și mături.

În anii precedenți, presa a arătat cum unele persoane, mai ales în mediul rural, se trezeau dimineața că aveau în curte pături sau pilote, iar în interiorul lor se găseau și bani, de regulă 50 de lei.

Acum vremurile s-au schimbat, iar aleșii încearcă prin diferite metode, unele la limita legii, să acorde ajutoare în bani votanților.

Un exemplu în acest sens este primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, care a anunțat că vrea să acorde un sprijin financiar pensionarilor.

Edilul municipiului a precizat că acest ajutor ar urma să-l primească pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 700 de lei/lună. Ajutorul va consta în tichete cadou în valoare totală de 100 de lei.

tichet cadou

„Este nevoie de respect şi recunoştinţă faţă de cei mai în vârstă. Este nevoie să ne îndreptăm atenţia şi către cei mai în vârst”, a afirmat PSD-istul Ovidiu Portariuc, citat de Agerpres.

El susţine că de aceste ajutoare vor beneficia circa 10.000 de pensionari, efortul bugetar anual fiind de circa un milion de lei. Banii vor fi alocaţi în două etape, câte 50 de lei de Paşte şi 50 de lei de Crăciun.

Iar pentru a nu putea fi acuzat de mită electorală, social-democratul va propune Consiliului Local să adopte o hotărâre privind susţinerea financiară a pensionarilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here