Cum s-a ascuns Regina Elisabeta în tufiş de Nicolae Ceauşescu

înapoi la dictatură

Regina Elisabeta a fost nevoită să ia odată măsuri extreme pentru a evita un oaspete controversat, ascunzându-se în frunzișul grădinilor Palatului Buckingham.

CITEŞTE ŞI: Patriarhului Daniel, mesaj la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii: „Un prieten constant al poporului român”

În 1978, dictatorul român Nicolae Ceaușescu a călătorit în Marea Britanie împreună cu soția sa, Elena Ceaușescu, pentru o vizită de stat.

A fost o ocazie istorică, marcând prima ocazie când un șef de stat comunist a făcut o vizită de stat în Marea Britanie.

În documentarul Inside the Crown: Secrets of the Royals, jurnalistul Robert Hardman și fostul secretar de externe, Lord David Owen, și-au amintit că într-o zi, în timpul vizitei, regina Elisabeta a II-a a avut o reacție ciudată la întâlnirea cu soții Ceaușescu, în timp ce își scotea câinii la plimbare.

„Odată i-a povestit unui oaspete de prânz care, la rândul său, mi-a povestit și mie de ocazia în care soții Ceaușescu erau cazați acolo. Totul s-a întâmplat într-o dimineață când ea și-a scos câinii la o plimbare în grădina Palatului”, a spus Hardman, potrivit insider.com.

S-a ascuns în tufiş

Jurnalistul a povestit că Reginei i-a venit o idee când a văzut cuplul venind. Potrivit lui Hardman, Regina s-a gândit „Chiar nu pot să vorbesc cu ei acum”.

„Așa că, pentru prima și singura dată în viața ei, Regina s-a ascuns într-un tufiș din grădina Palatului pentru a-și evita propriii oaspeți”.

Lordul Owen a râs în timp ce a descris întâlnirea Reginei cu soții Ceaușescu în documentar.

„Regina suportă tot felul de oameni, dar Ceaușescu a fost prea mult pentru ea”, a spus el.

„Ea a spus destul de clar că nu i-a plăcut acea vizită”, a adăugat fostul ministru de Externe râzând.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here