marți, ianuarie 7, 2025

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaCum au scăpat elvețienii de cerșetorii români

Cum au scăpat elvețienii de cerșetorii români

-

Autoritățile elvețiene cred că au găsit o soluție pentru problema cerșetorilor din România. Aceștia oferă fiecărui cerșetor dispus să plece din oraș câte un voucher de călătorie către o destinație europeană, cu condiția să accepte să nu se mai întoarcă în Elveția.

Potrivit jurnaliștilor de la The Local, serviciul de migație de la Basel oferă un bilet de tren și o donație de 20 de franci elvețieni fiecărui cerșetor. De asemenea, celor care vor să se întoarcă în România le oferă un bilet de avion de aproximativ 60 de franci elvețieni, pentru distanța Basel – București.

Beneficiarii trebuie să fie de acord în scris să nu se întoarcă în Elveția. Dacă vor fi găsiți din nou, riscă să fie expluzați. Potrivit presei, zeci de cerșetori, cei mai mulți din România, dar și câțiva unguri, polonezi și bulgari au acceptat oferta autorităților din Basel.

„Cerşetorii au devenit o pacoste intolerabilă în Basel. Aceasta este limita. Nu poţi sta într-o cafenea de stradă fără să fii asediat de mulţi cerşetori”, a declarat consilierul local Pascal Messerli, pentru publicația locală SRF. Spusele sale au fost întărite de consilierul liberal René Häfliger.

„Modul în care cerşesc este foarte agresiv, mai ales dacă nu doreşti să le dai bani. Oamenii sunt hărţuiţi în oraş, iar asta îi deranjează enorm. Este nevoie să acţionăm urgent”, a spus Häfliger. „Au asediat practic oraşul, veneau ca muştele, iar unii au devenit agresivi”, a adăugat un alt coleg.

Potrivit sursei citate, soluţia aleasă de autorităţile din Basel pare mai inspirată decât cea a autorităţilor locale de la Geneva, care au amendat o cerşetoare din România cu 500 de franci pentru încălcarea legii anti-cerşetorie a cantonului, iar apoi au arestat-o pentru că nu a plătit. Incidentul datează din 2014, dar a revenit în actualitate în ianuarie 2021, când Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat că pedepsele împotriva femeii erau disproporţionate. Instanţa a statuat că românca avea „dreptul, care este inerent demnităţii umane, de a-şi exprima suferinţa şi de a încerca să-şi satisfacă nevoile cerşind. Drept urmare, instanţa a obligat atunci Geneva să-i plătească româncei 922 de euro daune morale, considerând că oraşul elveţian a încălcat articolul 8 din Convenţia europeană a drepturilor omului, care garantează protecţia vieţii private şi de familie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AUR acuză că România are regim dictatorial: Nu există semne din partea puterii ilegitime că şi-ar dori restabilirea ordinii constituţionale!

0
Reluarea alegerilor şi redarea românilor a dreptului fundamental de a alege reprezintă adevăratele urgenţe, afirmă prim-vicepreşedinte AUR, Marius Lulea, într-un comunicat de presă. CITEŞTE ŞI: Lasconi acuză că s-au făcut presiuni asupra ei pentru a se retrage din cursa...