Cum ajunge Firea din Voluntari la primărie în doar 20 de minute, prin trafic infernal

Aplicații de trafic interactive, trafic infernal

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a găsit soluția-minune a decongestionării traficului infernal. Cel puțin în ceea ce o privește și nu pentru bucureșteni. În fiecare dimineață, echipajele de poliție, dispuse în intersecții, țin traficul pe loc pentru a trece mașina primarului.

Luni dimineață. Una dintre cele mai aglomerate perioade în trafic. Am încercat să vedem cum merge doamna primar Firea de la reședința sa din Voluntari până la locul de muncă, la primărie.

Primii care fac „pârtie” pentru primarul general sunt polițiștii comunitari din Voluntari, care își ocupă locurile în intersecție în fiecare dimineață. Așa se face că Dacia Duster de culoare neagră folosită de Firea se strecoară cu ușurință prin intersecțiile oprite de polițiști.

Managementul traficului funcționează și la intrarea în București, unde mașina primariței este preluată de alte echipaje, care fluidizează traficul, potrivit ProTV.

Imediat după ce mașina doamnei primar trece, polițiștii abandoneză intersecțiile, semn că misiunea s-a încheiat.

De la Voluntari până în Bdul. Regina Elisabeta, sediul Primăriei, mașina a făcut 20 de minute. Pentru luni dimineață, este un timp record! Managementul traficului funcționează.

„Revoluția” lui Firea în traficul infernal

Traficul în București înseamnă discomfort, poluare, timp pierdut. Un studiu arată că orașul de pe malul Dâmboviței este în top 5 din lume în ceea ce privește aglomerarea în trafic la orele de vârf. Dimineața și seara este un haos de nedescris. În ultimul an, coeficientul de congestie a crescut cu 7% și perspectivele nu sunt îmbucurătoare.

În 2016, atunci când a fost aleasă primar al Capitalei, Gabriela Firea a promis că va face „revoluție” în trafic.

Voi face revoluție în materie de trafic în capitală. Am foarte multe soluții care vor decongestiona traficul. În primul rând, investiții masive în transportul public, voi propune acordarea de urgență a bugetului necesar pentru ca aceste autobuze stricate să intre în trafic. Împreună cu Poliția Capitalei vom face în așa fel încât să avem un sistem de semaforizare inteligent așa cum se întâmplă în orice Capitală europeană. De asemenea, aș dori să se încheie de urgență lucrările la metroul din Drumul Taberei. Lucrurile deja se mișcă. Peste două săptămâni voi merge la Bruxelles pentru a debloca proiectele cu fonduri europene care sunt acum înghețate, De un an de zile nu s-a mai lucrat deloc pentru deblocarea acestor fonduri. În jumătate de an se va vedea că se vor schimba lucrurile în București. Într-o jumătate de an se va circula mult mai ușor în București. Sunt soluții identificate. M-am consultat cu mulți specialiști în domeniul traficului, transportului și toți mi-au spus că deși avem un plan de mobilitate urbană multe lucruri nu se respectă”, declara Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ