duminică, noiembrie 24, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalCum a luat cu japca Piața Reșița firma soției șefului de la...

Cum a luat cu japca Piața Reșița firma soției șefului de la Antidrog

-

De mai bine de 10 ani, Piața Reșița este ocupată ilegal de firma familiei directorului Agenției Naționale Antidrog, în disprețul hotărârilor judecătorești irevocabile.

Investigație realizată de Sorin Ghica și Cătălin Antohe

Piața Reșița, una dintre cele mai importante piețe din Capitală, este ocupată ilegal de aproape zece ani de firma familiei unui polițist – comisarul șef Constantin Negoiță, șeful Agenției Naționale Antidrog până de curând.

Justiția a stabilit că firma familiei Negoiță, Romsine Prodcomimpex SRL, a câștigat fraudulos licitația în urma căreia a preluat piața în administrare, în cadrul unui contract de asociere în participațiune. În urma unui proces penal care a făcut mari valuri în presă, primarul Marin Luțu a fost condamnat iar contractul desființat.

CITEȘTE ȘI: Minunile Bucureștiului! Singurii români cu adresa de buletin în parc

În război cu Primăria Sectorului 4

Firma Georgetei Negoiță nu a scăpat însă Piața Reșița din mână și nici veniturile grase rezultate din administrarea acesteia. Romsine a semnat cu administratorul piețelor din sectorul 4 două acte dubioase: un raport de lichidare și apoi un contract de partaj prin care toate clădirile pieței au fost trecute în proprietatea firmei lui Negoiță! Ilegal, au spus judecătorii. Cu toate acestea, Romsine a familiei Negoiță stăpânește și astăzi Piața Reșița! În lipsa unei reacții ferme a organelor abilitate, tot ce poate face legal Primăria este doar un nou proces! Așa se ghiftuiesc unii de pe urma exploatării domeniului public.   

Ziarul Cetățeanul prezintă circuitul prin care familia Negoiță, ajutată de funcționari incompetenți sau mânjiți ai Administrației Piețelor Sectorului 4, a reușit să rămână în continuare stăpână pe piața Reșița, în ciuda hotărârilor instanței.

Familia lui Constantin Negoiță a preluat piața Reșița în 1999, când primar al sectorului 4 era Marin Luțu. Luțu a organizat atunci două licitații trucate, în urma cărora firma Romsine Prodcomimpex SRL, administrată de nevasta comisarului șef la Antidrog, Georgeta Negoiță, s-a asociat cu primăria pentru administrarea și modernizarea Pieței Reșița, plătind o sumă infimă.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Activistul Nicușor Dan apără penalii, sperie pensionarii

Firma lui Negoiță s-a folosit de un articol dintr-un contract anulat

Odată cu condamnarea lui Luțu, contractul dintre Primărie și Romsine Prodcomimpex a fost anulat. Judecătorii au stabili că firma familiei Negoiță nu trebuie să fie despăgubită, deoarece a fost principalul beneficiar al manevrelor infracționale ale primarului Marin Luțu.

În pofida deciziei judecătorilor, firma Romsine a păstrat controlul asupra pieței, pe care îl deține și astăzi. Totul s-a făcut cu sprijinul direct al conducerii Direcției de Administrare a Piețelor Sector 4.

Judecătorii au stabilit că Primăria Sectorului 4 nu are nicio obligație față de firma Romsine

Deși contractul de asociere cu primăria fusese anulat și nu mai avea nici măcar valoarea unei hârtii igienice, administratorii ilegali ai pieței au „convenit” cu directorul Piețelor, Ștefan Florescu, că trebuie să împartă averea din Piața Reșița, în baza art. 13 din contractul anulat deja de judecători.

Fără să aibă mandat din partea Consiliului Local al Sectorului 4, Florescu a încheiat ilegal un „contract de partaj” cu SC Romsine Prodcomimpex SRL, în care se recunoștea aportul acesteia în asocierea cu primăria (desființată de instanță) cu cele nouă corpuri de clădire din piață.

Piața Reșița

Mai mult, familia Negoiță a concesionat de la Administrația Piețelor și terenul de sub clădiri, pentru care plătește o chirie (redevență) de doar 5.000 de lei pe lună.

Judecătorii au dovedit că manevrele sunt ilegale: „În ceea ce privește afirmația conform căreia au devenit operant art. 13 din contract, tribunalul constată că este neîntemeiată”. Judecătorii au conchis că nu se pot asuma obligații contractuale „în baza unui contract desființat ca urmare a săvârșirii de infracțiuni.

Clădirile din Piața Reșița au fost doar modernizate, NU construite

Ziarul Cetățeanul a intrat în posesia unor documente care ridică suspiciuni și asupra altor fraude de proporții. Prin contractul ilegal de partaj dintre Administrația Piețelor și firma Georgetei Negoiță s-a transferat proprietatea clădirilor la Romsine, pe motiv că acestea ar fi fost construite de chiar de Romsine, în baza autorizației de construire nr. 159 din 01.04.2003, eliberată de Primăria Sectorului 4.

Piața Reșița
Autorizația de construire era pentru modernizarea corpurilor de clădiri deja existente în Piața Reșița

Nimic mai fals! Autorizația menționată este pentru „modernizare și recompartimentare piața agroalimentară Reșița”, nicidecum pentru construire.

Pe schițele care au stat la baza autorizației corpurile de clădire apar ca fiind deja construite. Acest fapt îl reclamă acum la Tribunal și Primăria Sectorului 4.

Piața Reșița
Schița cadastrală atașată autorizației de construire dovedește că corpurile de clădire erau deja construite

Cum a trucat Luțu licitațiile pentru Piața Reșița de dragul firmei lui Nedgoiță

Fostul primar Marin Luțu a fost condamnat pentru trucarea licitațiilor

În 1999, la momentul organizării licitațiilor – dovedit a fi trucate, soția polițistului de la Antidrog, Georgeta Negoiță. era parteneră de afaceri cu fiica primarului Luțu, Monica Veronica Luțu. Tot prin fraudă, Luțu mai dăduse și alte piețe, tot unor parteneri de afaceri ai fiicei sale.

Marin Luțu a fost arestat la vremea respectivă, la percheziții procurorii descoperind că primarul cunoștea  rezultatul licitației cu 20 de zile înainte de deschiderea plicurilor cu oferte. Luțu trecuse pe o hârtie numele firmei agreate în dreptul fiecărei piețe. Firmele erau direct conectate la primar și la fiica acestuia, Monica Veronica Luțu.

Piața Reșița
Judecătorii au stabilit că firma Romsine nu trebuie despăgubită

Firma Romsine a fost declarată câștigătoare a contractului de asociere pentru Piața Reșița, oferta sa fiind de 10.000 de dolari pe lună. Licitația a fost contestată de mai multe societăți, dar toate au fost respinse de primarul Luțu. Cu toate acestea, edilul a anulat licitația și a organizat o alta, de asemenea trucată. Evident, câștigătoare a fost declarată tot firma Romsine. Numai că de data sa oferta a fost de trei ori mai mică decât prima, adică 3.500 de dolari pe lună. Prejudiciul adus Primăriei Sectorului 4 numai prin această manevră penală este uriaș

6250 dolari/lună x 12 luni x 10 ani, faceți singuri calculele cât a câștigat firma familiei Negoiță de pe urma infracțiunilor primarului Luțu – bani care ar fi trebuit să fie încasați de primărie.

Pentru aceste fapte, primarul Luțu a fost condamnat definitiv, în 2004, la 3 ani de închisoare cu suspendare, instanța anulând contractul de asociere cu Romsine.

Romsine a cerut despăgubiri, instanța le-a respins

Înainte să facă „partajul” dubios cu directorul piețelor Ștefan Florescu, firma Romsine a încercat mai întâi să obțină în instanță despăgubiri în urma anulării contractului de asociere încheiat fraudulos, dar judecătorii nu s-au lăsat păcăliți.

Piața Reșița
Judecătorii au arătat că articulul 13 din contractul de asociere cu primăria era nul, odată cu desființarea contractului

În considerentele sentinței penale prin care a fost condamnat primarul Marin Luțu și s-a dispus întoarcerea pieței la primărie instanța a reținut că „SC Romsine Prodcomimpex SRL cunoștea atât faptul că nu a îndeplinit condițiile de participare la licitație, cât și faptul începerii urmăririi penale, astfel că derularea în timp a contractului a fost strict alegerea sa, adică un risc asumat. De asemenea, faptele inculpaților (n.r. primarul Marin Luțu) au favorizat direct această parte civilă (n.r. firma Romsine)”.

Apelul făcut de Romsine la această sentință a fost respins în 2010 de Tribunalul București, instanța stabilind că numai Primăria Sectorului 4 a fost vătămată prin încheierea contractului de asociere desființat, „partea civilă SC Romsine Prodcomimpex SRL nesuferind niciun prejudiciu ca urmare a acestei infracțiuni, ci a fost favorizată prin activitatea infracțională”.

Romsine a făcut recurs, dar Curtea de Apel București a respins definitiv pretențiile aberante ale firmei familiei Negoiță.

Întrebările la care comisarul șef Negoiță a refuzat să răspundă

Am solicitat comisarului șef Constantin Negoiță să explice de ce firma familiei sale ocupă ilegal Piața Reșița, de mai bine de 10 ani, în ciuda hotărârilor definitive ale instanței. Negoiță a refuzat să răspundă și ne-a trimis la „administrația pieței”.

Anterior, el a pretins public că nu are nicio legătură cu firma administrată de soția sa. Asta cu toate că firma Romsine contribuie la bunăstarea familiei sale. În declarația de avere a comisarului șef Constantin Negoiță sunt menționate venituri provenite din salariile încasate de soția sa de la Romsine, adică venituri ale familiei Negoiță.

Iată întrebările de bun simț trimise comisarului șef Constantin Negoiță:

Contractul de partaj prin care Romsine și-a însușit mai multe corpuri de clădire în Piața Reșița, pe care le exploatează exclusiv de aproape 10 ani, a fost semnat în baza art. 13 din contractul de asociere cu PS4. La acea dată însă, contractul de asociere era desființat de instanță, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni, valoarea sa juridică fiind nulă, simplă maculatură.

Dat fiind că sunteți doctor în științe polițienești, vă rugăm să ne explicați cum poate fi legal contractul de partaj, în lumina celor de mai sus?

Chiar dacă nu sunteți acționar sau administrator, cât este de moral ca o firmă administrată de soția dvs (un comisar șef de poliție) să săvârșească fapte contrare hotărârilor instanțelor judecătorești?

Piața Reșița, placa turnantă a traficului de droguri

Jurnalistul Silviu Mănăstire a susținut, în emisiunea „Dosar de politician”, că Piața Reșița, administrată de familia polițistului de la Antidrog, Constantin Negoiță, este placa turnantă a traficului de droguri.

Da, în sectorul 4, la Piața Reșița a existat o grupare interlopă de trafic de droguri de mare risc, a afirmat ziaristul.

„Băieții de la DIICOT, Crimă Organizata, DOS au destructurat gruparea Ștoacă” după ani de muncă. Este posibil ca rămășițele grupării să acționeze încă. Însă, la Piața Reșița, gruparea Ștoacă avea un protector pe nume… Negoiță”, a adăugat Silviu Mănăstire.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă a ameninţat un bărbat cu bătaia: Hai mă, ai tupeu să mă împuști, sau îți trag eu una?

0
Șefa formațiunii SOS România, exclusă de justiție din cursa prezidențială, a intrat într-o altercație cu un bărbat, chiar în secția de votare. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă a făcut scandal la urne "Hai mă, ai tupeu să mă împuști, sau îți trag eu...