Cum a fost primit un medic român într-o mică localitate din Franța

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Jurnaliștii francezi au făcut un reportaj cu un medic român care s-a mutat în Franța și a ales un cabinet dintr-o localitate rurală.

„Alături de soțul meu, am decis să ne schimbăm viața: el tocmai își termina studiile de kinetoterapeut, eu deja lucram, dar nu câștigam prea bine. Am decis să părăsim țara pentru a trăi mai bine și a asigura o calitate mai bună a vieții celor două fiice ale noastre”, povestește Elena Pirampel, pentru La Nouvelle Republique.

După ce a postat un anunț în ianuarie 2013, „tânăr medic de 33 de ani în căutarea unui cabinet în mediul rural”, două săptămâni mai târziu a primit nu mai puțin de 50 de răspunsuri.

Din februarie 2013, cuplul și-a început seria de vizite în localitatea Cluis și de atunci nu a mai mers în altă parte. „Fostul medic aflat în funcție, dr. Regis Carissant, ne-a primit foarte bine. A fost extraordinar”, își amintește Elena.

Primăria le punea cabinetul la dispoziție timp de un an, astfel încât cuplul nu a ezitat prea mult timp. „După ce am trăit în agitația marilor orașe, ne-am dorit să ne creștem cele două fiice într-un mediu sănătos. Totul a fost acolo pregătit pentru ca noi să rămânem”, mărturisește Elena.

După o tranziție lină cu predecesorul său, în luna august a aceluiași an, dr. Pirampel a devenit singurul medic generalist din Cluis. „Cred că a mers bine, deoarece sunt încă aici opt ani mai târziu”, glumește ea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here