vineri, noiembrie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăCulisele întâlnirii premierului cu primarii Capitalei. Nicușor Dan nu a venit cu...

Culisele întâlnirii premierului cu primarii Capitalei. Nicușor Dan nu a venit cu soluții pentru fluidizarea traficului

-

Primarul general Nicușor Dan nu are soluții pentru fluidizarea traficului infernal din Capitală. Este concluzia întâlnirii edilului cu premierul Marcel Ciolacu, pe tema gestionării traficului.

Nicușor Dan a dat vina pentru traficul infernal pe șantierele așa-zis „ilegale”. Replica a venit din partea primarilor de sector, care l-au întrebat pe Nicușor Dan: Dacă s-ar opri toate macaralele din București, bucureștenii vor circula mai bine? Nicușor Dan a preferat să nu răspundă.

La întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu au participat primarul general Nicușor Dan, Robert Negoiță, de la Sectorul 3, Daniel Băluță, de la Sectorul 4, Cristian Popescu Piedone, încă primar în funcție la Sectorul 5, Vlad Piedone, care din octombrie va prelua conducerea Primăriei Sectorului 5, Rareș Hopincă, noul primar al Sectorului 2, George Tuță, primarul ales la Sectorul 1, dar și o parte din echipa guvernamentală, respectiv miniștrii Sorin Grindeanu, Sebastian Burduja, Ligia Deca și Cătălin Predoiu.

Potrivit informațiilor transmise de Guvern, pe ordinea de zi a acestei ședințe prezidate de premierul Marcel Ciolacu s-au aflat, printre altele, și două subiecte fierbinți – gestionarea traficului din Capitală, punct nevralgic pe care Nicușor Dan nu l-a putut rezolva în primul mandat de primar general, dar și asigurarea energiei termice pe toată perioada iernii care se apropie.

Membrii Guvernului, primarii sectoarelor Capitalei și primarul general Nicușor Dan au analizat un set de propuneri privind fluidizarea traficului din București: colaborarea Poliției Române cu Poliția Locală a municipiului București pentru dirijarea traficului la orele de vârf și în zonele cele mai aglomerate;
monitorizarea șantierelor de investiții:
posibilitatea amenajării unei benzi speciale de transport în jurul unităților școlare;
extinderea și îmbunătățirea condițiilor de transport în comun.

„Vreau să stabilim un dialog permanent și un grup de lucru între Guvern, Primăria Capitalei și primăriile de sector, pentru că Bucureștiul are nevoie de un plan integrat și coerent de rezolvare a problemelor și de dezvoltare. Aveți susținerea Guvernului, implicarea tuturor miniștrilor pentru a debloca ceea ce nu a funcționat până acum și a lucra împreună pentru bucureșteni”, a precizat premierul Marcel Ciolacu, citat de Gândul.

Av. Radu Dinulescu: „Nicușor Dan a avut prostul gust și obrăznicia de a-l chema pe premierul Marcel Ciolacu la câteva șantiere considerate de el ilegale”

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu a tras câteva concluzii în urma întâlnirii de la Palatul Victoria, mediată de premierul Marcel Ciolacu, avertizând că Bucureștiul rămâne cu același trafic infernal.

Avocatul Dinulescu spune că Nicușor Dan s-a prezentat la întâlnirea extrem de importantă mediată de premierul Ciolacu fără să fie pregătit pentru a răspunde întrebărilor care i-au fost adresate de primarii de sectoare în legătură cu eventuale soluții de descongestionare a traficului din București.

„Întâlnirea de la Palatul Victoria a fost o idee foarte bună a premierului Marcel Ciolacu, care a vrut să aibă și rolul acesta de mediator cu privire la administrația publică locală din București. Premierul a vrut să pună la aceeași masă și primarii de sector, și primarul general, și miniștrii de resort, pe toți cei care pot concura la soluții pentru rezolvarea problemei traficului din București.

Nicușor Dan, chiar cu două-trei zile înainte de întâlnire, a început să vorbească de așa-zisele șantiere nelegale din București și chiar să aibă, după părerea mea, obrăznicia de a-l chema pe premierul Marcel Ciolacu la câteva șantiere considerate de el ilegale.

Drept pentru care Nicușor Dan a continuat să susțină că Justiția nu-și face treaba, că ISC-ul nu-și face treaba, că Prefectura Capitalei nu-și face treaba. Cu alte cuvinte, toată lumea e, ca să zic așa, «frate» sau «pe mână» cu rechinii imobiliari despre care vorbește primarul general”, a spus avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

„Nicușor Dan este un om care n-are nicio specializare în trafic, nu e inginer de trafic, e deranjat de densitatea construcțiilor”

În timpul întâlnirii de la Palatul Victoria, mediată de premierul Marcel Ciolacu, Nicușor Dan a mai fost lăsat fără răspuns de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, semn că primarul general al Capitalei a venit cu „lecția” neînvățată.

„Îl întreabă Robert Negoiță pe Nicușor Dan de ce, în fiecare duminică, închide Șoseaua Kiseleff traficului rutier, fără nicio explicație, în condițiile în care știe foarte bine că toți cei care se întorc duminica dinspre zona de munte, dinspre nord, au nevoie de această arteră importantă.

Stau oamenii pe Aviatorilor la o coadă formidabilă. În schimb, e pe verde cel de pe Kiseleff. Nicușor Dan nu a răspuns nici la această întrebare. Tot Robert Negoiță l-a întrebat pe Nicușor Dan pentru ce așteaptă de patru ani un aviz de la Capitală pentru a face vestitul pasaj de care avem toți nevoie de la Dristor, de la intersecția cu Mihai Bravu.

Gândiți-vă că Nicușor Dan este un om care n-are nicio specializare în trafic, nu e inginer de trafic. Spune că pasajele nu ajută, că nu vrea pasaje, dar el nu face nici parcări. N-a făcut vreun park & ride, n-a făcut nimic. În schimb, Nicușor Dan e deranjat de densitatea construcțiilor. Deși i s-a explicat în repetate rânduri că densitatea construcțiilor e direct proporțională cu densitatea oamenilor dintr-o localitate.

S-a dus la conferința de presă de ieri, a arătat spre niște blocuri în construcții și a spus: «Știți, aici se vor muta 5.000 de oameni care vor veni cu mașina». Păi, domn` primar, oamenii ăia se mută din Fetești, din Alba Iulia sau sunt tot în București? Aceștia sunt oamenii din București, iar dumneata, blocând construcțiile, nu faci decât să le distrugi nivelul de trai, pentru că oamenii au nevoie de locuință”, a punctat avocatul Dinulescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...