Cu pluta pe Mureș. Pompierii, semnal de alarmă asupra poluării mediului

pluta pe Mures

Opt pompieri din Harghita au pornit într-o călătorie inedită, cu pluta pe Mureș, pe o distanță de peste 700 km. Plută este una improvizată, construită din aproximativ 3.000 de sticle din plastic.

Expediția salvatorilor pe râul Mureș se va încheia peste două săptămâni, atunci când vor ajunge în locul în care Mureșul se varsă în Tisa (Szeged, Ungaria).

Pompierii și-au propus să tragă un semnal de alarmă asupra poluării mediului înconjurător. Comunitatea din municipiul Gheorgheni a ajutat la colectarea peturilor, contribuind, astfel, la responsabilizarea socială în ceea ce privește reducerea poluării mediului înconjurător generată de activitatea umană.

pluta pe Mures
Pluta a fost construită din 3.000 de peturi

„Respectul față de locul în care trăiesc, asigurarea unui mediu sănătos pentru generațiile viitoare, prin păstrarea nepoluată a apelor și reciclarea corespunzătoare a deșeurilor, sunt elementele definitorii pe care vor să le transmită prin demersul lor: mr. Coșarcă Gavril, plt.adj.șef Casian Alexandru-Adamache, plt.maj. Szabo Zoltan, plt.maj. Urzică Claudiu, plt.maj. Czirjak Csaba, plt.adj. Cantea Dan-Marian, plt.maj. Platon Liviu-Vasile și plt.maj. Mircea Adrian”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here