Criza politică se adânceşte: PSD refuză CONSULTĂRILE de la Cotroceni!

Marcel Ciolacu FOTO: Pagina personală de Facebook
Marcel Ciolacu FOTO: Pagina personală de Facebook

Presedintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis liderilor PSD ca nimeni nu va merge din partea partidului la consultarile de marti de la Palatul Cotroceni privind desemnarea unui nou premier.

PSD sustine in continuare ca a castigat alegerile si trebuie ca noul premier sa fie Alexandru Rafila. Rafila insa tocmai a fost ales vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Presedintele Klaus Iohannis a invitat presedintii partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament pentru consultari in vederea desemnarii candidatului la functia de prim-ministru.

„In temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) si ale art. 103 din Constitutia Romaniei, presedintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni presedintii partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, pentru consultari in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru”, a informat Administratia Prezidentiala.

Consultarile vor avea loc marti, dupa urmatorul program:

  • la ora 15,00 – Partidul Social Democrat
  • la ora 15,30 – Partidul National Liberal
  • la ora 16,00 – Alianta USR PLUS
  • la ora 16,30 – Alianta pentru Unirea Romanilor
  • la ora 17,00 – Uniunea Democrata Maghiara din Romania
  • la ora 17,30 – minoritatile nationale reprezentate in Parlament

Liderii PNL, USR PLUS si UDMR – Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Ciolos si Kelemen Hunor – au semnat, luni seara, acordul de guvernare 2020 – 2024. Documentul prevede ca propunerea coalitiei pentru functia de prim-ministru este Florin Citu.

Aceasta este a doua runda de consultari a sefului statului cu reprezentantii formatiunilor care au intrat in Parlament dupa alegerile din 6 decembrie.

Pe 14 decembrie, presedintele Iohannis afirma, dupa discutiile cu partidele politice, ca „aceasta prima runda de consultari a dus la un schimb de opinii bun”, insa nu erau „inca intrunite conditiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here