Cristian Preda: România e plină de primari de genul lui Marian Vanghelie

Maria Grapini pe lista PSD alegeri europarlamentare 2019

Cristian PredaRomânia e plină de primari de genul lui Marian Vanghelie, a declarat vineri la RFI eurodeputatul Cristian Preda, care se aşteaptă „să avem în România un cutremur de genul celui pe care l-a trăit Italia la începutul anilor ’90”.

„E vorba de un întreg sistem şi vedem din ceea ce ni se livrează în comunicatele DNA, vedem care e reţeta, adică e vorba de contracte publice, de intermediari, de comisioane, de firme fictive, de voturi cumpărate. Asta a creat un sistem de subdezvoltare. În Sectorul 5 avem doar un exemplu, dar e plină ţara. Ceea ce e incriminat e un întreg sistem de guvernare locală, pe care s-a construit şi forţa partidelor politice la nivel central, pentru că partidele sunt în ultimul deceniu reţeaua unor fiefuri locale de tipul celui controlat de Marian Vanghelie, însă ţara-i plină, primarii asta fac, în genere”, a spus europarlamentarul.

Cristian Preda a făcut o comparaţie între situaţia din România şi cea din Italia anilor ’90: „Eu mă aştept să avem în România un cutremur de genul celui pe care l-a trăit Italia la începutul anilor ’90. Cred că avem de-a face cu o evoluţie similară, în care Justiţia va distruge sistemul politic, adică va distruge corupţia din sistemul politic”.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Dar camerele de conturi din toata tara si-au facut datoria, ca in toata tara la toate primariile sint aceleasi metode, banii din buget sint folositi in alte locuri decit destinatia din planul de buget,echipe de fotbal,de dansuri,sarbatori cimpenesti cu cintareti de top .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here