Cristian Popescu Piedone a reclamat RADET la Protecţia Consumatorului

Colectiv

Cristian Popescu PiedonePrimarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a formulat o sesizare la ANPC privind problema apei calde, în care susţine că RADET a încălcat clauzele contractuale care prevăd o anumită temperatură de livrare a apei, iar consumatorii vor fi nevoiţi să achite un serviciu de care nu au beneficiat.

Adresa trimisă de Piedone la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) vine după ce mai multe asociaţii de proprietari din sectorul 4 nu au avut apă caldă timp de câteva zile, deşi au facturile achitate la zi, a explicat Primăria Sectorului 4.

„Contractul încheiat între asociaţiile de proprietari şi RADET stipulează faptul că temperatura de livrare a apei calde către populaţie la intrarea în imobil trebuie să se încadreze între 55̊ şi 60̊ de grade Celsius. Or, zile în şir, cetăţenii Sectorului 4 au primit la robinet apă cu mult sub această temperatură! Iar ceea ce este mai grav decât faptul că acestor oameni li s-a refuzat dreptul la o viaţă în condiţii decente şi civilizate, deşi au facturile achitate la zi, este modalitatea de facturare! Şi aceasta, deoarece, pentru toată perioada în care RADET a încălcat clauzele contractuale care prevăd o anumită temperatură de livrare a apei, în baza a ceea ce au înregistrat apometrele, locuitorii Sectorului 4 va trebui să plătească facturile ca şi cum ar fi consumat apă caldă!”, spune edilul Sectorului 4, în sesizarea către ANPC.

Potrivit lui Cristian Popescu Piedone, consumatorii casnici, „pe lângă faptul că nu au beneficiat de drepturile lor legale, cu toate că şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale, achitând în termenul impus facturile, acum vor fi nevoiţi să plătească pentru un serviciu de care nu au beneficiat”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here