Cristian Popescu-Piedone: clădirile Mânăstirii Sămurcășești au fost demolate de Adrian Inimăroiu

SămurcășeștiPrimăria Sectorului 4 a precizat marţi că imobilele aparţinând Mânăstirii Sămurcășești de pe bulevardul Regina Maria nr.13 nu au fost demolate prin semnătura actualului edil, Cristian Popescu-Piedone, ci prin cea a predecesorului său, Adrian Inimăroiu.

„În ceea ce privește demolarea unor clădiri situate pe un teren de pe bulevardul Regina Maria nr.13, aflat în proprietatea Mânăstirii Sămurcășești, ținem să precizăm că Autorizația de desființare, înregistrată cu nr. 831/67218/01.11.2006 și emisă în vederea executării lucrărilor de desființare pentru două construcții existente, nu a fost semnată de actualul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, ci de fostul primar al Sectorului 4, Adrian Inimăroiu”, menţionează Primăria.

Instituţia precizează că solicitarea de desființare a venit din partea Mânăstirii Sămurcășești, în calitate de proprietar: „Compusă din teren și două clădiri, respectiva proprietate se afla într- o avansată stare de degradare, insalubră, unde locuiau persoane fără adăpost și reprezentând un pericol pentru cetățenii din zonă. Acest lucru este confirmat și prin declarația notarială dată de Stareța Mânăstirii Sămurcășești, anexată dosarului de autorizare. Emiterea autorizației de desființare era în competența Primarului Sectorului 4. Clădirea (imobilul) în discuție nu era și nu a fost niciodată inclus pe lista monumentelor istorice și nu a fost declarat monument istoric. Conform PUZ aprobat prin HCGMB nr. 279/2000, acest imobil face parte din zona protejată nr. 09 – bulevardul haussmannian de țesut Regina Maria – subzona Cp1c. Până la modificarea Legii nr. 50/1991, republicată, aplicabilă începând cu anul 2009, emiterea autorizațiilor de construire în zone protejate se afla în competența primăriilor de sector. În acea perioadă, în zonele protejate au fost emise autorizații de construire și/sau de desființare”.

Primăria Sectorului 4 precizează că la dosarul de autorizare există Avizul Muzeului Municipiului București, care nu indică imobilul drept clădire protejată. „În consecință, autorizația de desființare a fost emisă cu respectarea prevederilor legale din acea perioadă”, conchid oficialii Primăriei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.