Cristian Bușoi: acuzația de plagiat la adresa mea este o ticăloșie. Nu mă comport ca Robert Negoiță

Cristian Bușoi o acuză pe Gabriela Firea Spitalul Metropolitan

Președintele PNL București, eurodeputatul PPE Cristian Bușoi, a susținut miercuri că lucrarea sa de doctorat nu este un plagiat, subliniind că este o teză corectă, la care a muncit foarte mult.

„Sunt în domeniul sănătății — cel puțin în ultimii 25 de ani — sute, poate mii de lucrări de doctorat. Din miile de lucrări de doctorat care s-au susținut în România în ultimii ani, singura lucrare care este analizată și acuzată este lucrarea mea legată de politici publice în sănătate. Lucrarea nu este plagiat și o spun fără teamă, pentru că văd că presa a întrebat dacă o să răspund ca domnul Negoiță, că nu-mi pasă. Eu nu pot și nu vreau să spun că nu-mi pasă, că mă doare în bașcheți, pe mine chiar m-ar durea ca acest lucru să fie pus într-un mod incorect și pentru că lucrarea mea este chiar una corectă, la care am muncit foarte mult. Nu aduc acuzații, nu vreau să mă victimizez, nu pornesc discuții publice, dar vreau să anunț că mă voi lupta legal și public pentru a dovedi că acuzațiile sunt netemeinice și false. (…) Acuzația de plagiat este o ticăloșie și cred că faptul că nu i-am răspuns până acum poate într-un fel prin tăcere i-am hrănit existența”, a declarat Bușoi, fost candidat al PNL la Primăria Capitalei.

El a explicat că a redactat și susținut teza de doctorat respectând toate criteriile Universității „Victor Babeș” din Timișoara, iar subiectul lucrării este unul original. Bușoi a precizat că a folosit toate mijloacele de cercetare cunoscute. El a adăugat că nu și-a însușit scrierile Alinei Mungiu-Pippidi și ale lui Andrei Țăranu și că i-a citat pe parcursul lucrării pe cei doi autori.

Liberalul a respins și acuzațiile potrivit cărora s-ar fi autoplagiat. „Nu m-am autoplagiat. Am scris un articol”, a afirmat liberalul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here