Cresc alocațiile pentru copii. Amendamentul trecut de PNL când pesediștii erau la fumat

OUG 114/2018 este o măsură foarte bună Cresc alocațiile pentru copii Moţiunea de cenzură a fost respinsă propunerile PNL lovitură coaliţiei PSD-ALDE

Cresc alocațiile pentru copii, de la 1 Martie, după adoptarea în plenul Parlamentului a unui amendament la Legea bugetului introdus de PNL când pesediștii erau la fumat.

Amendamentul prin care cresc alocațiile pentru copii a fost propus de deputatul liberal Robert Sighiartau.

”Un amendament susţinut de cei 4,3 milioane de copii care trăiesc în România. Avem o alocaţie de 84 de lei, asta înseamnă 2 lei pe zi. O bătaie de joc pentru că, în UE, ne situăm pe ultimul loc, deşi, din punct de vedere demografic, stăm extrem de prost. Rata natalităţii este cea mai scăzută din ultimii o sută de ani, iar voi, prin măsurile voastre, aţi reuşit să trimiteţi în Diaspora numai anul trecut peste 300.000 de români. Vă cer respectuos, în numele copiilor şi al viitorului României, să votaţi acest amendament. Nu aveţi absolut nicio scuză să nu votaţi acest amendament”, a spus deputatul liberal în plenul Parlamentului.

Cresc alocațiile pentru copii. Amendamentul, votat la mustață

Amendamentul prn care cresc alocațiile pentru copii său a fost adoptat cu 123 de voturi ”pentru”, 119 ”împotrivă” şi o abţinere.

Astfel, de la 1 Martie 2019, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 cât primeau în prezent, iar copiii de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

Pentru plata acestor alocaţii, bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu peste 2,1 miliarde de lei. Amendamentul propus de deputatul PNL fusese respins în comisiile de buget-finanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

*