Cozmin Gușă, atac la Nicușor Dan și USR: E partidul lui Coldea

Nicușor Dan, realitatea media Cozmin Gușă despre presă românească Revoluție Cozmin Gușă despre Liviu Dragnea Cozmin Gușă despre Klaus Iohannis scandalul de la Realitatea TV Cozmin Guşă fond suveran de investiții

Consultantul politic Cosmin Gușă a făcut o radiografie a candidaţilor la fotoliul de la Cotroceni, la emisiunea „Legile puterii”, arătând că Nicușor Dan și USR sunt creația lui Florian Coldea.

Acei membri PNL, printre care şi Rareş Bogdan care trâmbiţează sus şi tare că aşteptăm o finală Iohannis – Barna, nu fac jocul lui Iohannis, inconştient ei nu fac jocul lui Iohannis, ci al lui Barna, ca să nu zic al lui Coldea. Pe Coldea nu-l mai critic, a performat omul. Măgureanu şi-a făcut partid şi era puternic, nu a performat. Coldea a făcut USR-ul, l-a pus în Parlament şi azi are candidat care se bate cu Iohannis”, a comentat Gușă, citat de stiripesurse.ro.

Teza lui Cosmin Gușă nu este nouă. Au mai fost vehiculate informații potrivit căreia Florian Coldea a vrut să-și facă propriul partid, prin interpuși și care să pară o emanație a societății civile. Acum, activistul Nicușor Dan ajuns deputat și are ambiții politice tot mai mari.

USR, care se proclamă drept autentica opoziție la PSD, are două mari obiective pe termen scurt: fotoliul de președinte al României și cel de primar al Capitalei.

Potrivit știripesurse.ro, unul dintre finanțatorii și susținătorii de bază ai USR este Matei Păun. Pe contul personal de Facebook, Păun a început deja campania pentru Nicușor Dan, distribuind postările acestuia. Dan a replicat pentru stiripesurse.ro, spunând că „eu postez de 10 ori pe săptămână și sunt peste 200 de oameni care-mi dau share”. Doar că nu toți i-au fost sponsori în demersurile politice anterioare, este detaliul nemenționat de Dan.

Și mai greu de gestionat din punct de vedere al imaginii pentru Nicușor Dan sunt legăturile lui Păun, posesor și al cetățeniei germane, cu Rusia. Școlit în SUA, Păun și-a construit întreaga carieră lucrând pentru diferite firme de investiții, aproape exclusiv în spațiul rusesc și Comunitatea Statelor Independente (CIS). Din anul 2012, între Nicușor Dan și Matei Păun s-a legat o prietenie apropiată, bancherul de investiții devenind consultant politic al USR și al fostului lider USR. Promovat în anul 2009 chiar pe pagina oficială de YouTube a Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE), Păun figurează drept unul dintre membrii Diasporei revenit în România pentru un nou început.

LĂSAȚI UN MESAJ