Cozi uriașe la ajutoarele de la UE: oamenii au venit cu noaptea în cap

Sute de persoane cu handicap din Galați au stat la cozi uriașe pentru a primi pachetele de la UE. Ajutoarele au acordate după regula: primul venit, primul servit, fiind doar 2.300 pachete la 7.000 de persoane.

Oamenii au vrut să fie siguri că intră în posesia pachetelor, așa că au stat la cozi uriașe încă de duminică noapte, de la ora 20.00.

 „De la 5 dimineața am venit și era coadă. Ceva de groază. Ar fi fost bine ca aceste pachete să fie distribuite acasă. Suntem bolnavi, unii nu au nici măcar aparținători. Suntem nevoiți să stăm atâtea ore aici la coadă, nu mai pot sta în picioare. Am 400 de lei pensie de handicap și mă ajută mult acest ajutor”, a spus o femeie în timp ce stătea la coadă.

Un pachet cu alimente are peste 25 kg şi conţine făină albă de grâu, mălai, paşte făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe şi gem de fructe.

„A început distribuția pentru persoane cu handicap de gradul unu și doi. Am început distribuția la ora 5 dimineață, pentru a veni în sprijinul oamenilor care au venit cu noaptea în cap. Pentru a veni în sprijinul lor le-a oferit câteva scaune, un ceai cald și măsuri de prim ajutor, constând în măsurarea tensiunii. În listă sunt 7000 de persoane, dar stocul este de 2300 de pachete. Astfel că primul venit este primul servit, din păcate”, susține Laura Roșca, coordonator Centru de distribuție alimente.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.