Coronavirus: Se îngroașă gluma! Prefecții nu mai au voie să dea informații legate de cazurile de coronavirus

Coronavirus: Se îngroașă gluma! Prefecţii nu mai au voie să comunice informaţii valabile la nivel judeţean despre testele şi starea de sănătate a pacienţilor confirmaţi cu Covid-19, începând cu dată de sâmbătă, 21 martie.

Comunicatul secretarului MAI Gheorghe Sorescu

Secretarul de stat în MAI Gheorghe Sorescu a transmis prefecţilor un document în care le spune ce informaţii au sau nu voie să furnizeze despre coronavirus. Doar informaţiile despre locurile de carantină şi măsurile de ordine publică pot fi comunicate de prefecţi .

 Prefecţii din România au primit de la secretarul de stat din MAI Gheorghe Sorescu un document prin care sunt anunţaţi că nu au voie să comunice informaţii despre pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus. 

„Începând cu dată de 21.03.2020, nu veţi mai comunica niciun fel de informaţii referitoare la:    – numărul de teste COVID-19 efectuate – numărul de persoane depistate pozitiv în urmă testelor efectuate – starea de sănătate a pacienţilor depistaţi pozitiv cu COVID-19”, se arată în document.  

În cazul în care totuşi sunt întrebaţi ceva, prefecţii trebuie să precizeze că toate informaţiile sunt transmise doar de Grupul de Comunicare Strategică.   

Prefecţii au voie să informeze doar despre măsurile luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului, despre amenajarea unor locuri de carantină fără a indică adresa sau despre măsurile de ordine publică.   Măsurile sunt valabile şi pentru prefectul Capitalei.

 Prefectura Dâmboviţa, dra și alte prefecturi au confirmat, deja, că au primit acest document.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here