Convenţie între RADET, ELCEN şi Romgaz privind plata gazelor pentru încălzirea bucureştenilor

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat miercuri că a fost semnată o convenție între RADET, ELCEN și Romgaz, privind justificarea avansurilor de plată agreată de Primăria Municipiului București pentru repartizarea a 417 milioane de lei, pentru achitarea gazelor pentru întreaga perioadă de iarnă.

„Ieri s-a semnat convenția dintre RADET, ELCEN și Romgaz, privind justificarea avansurilor de plată agreată de Primăria Municipiului București pentru repartizarea în avans a sumei de 417 milioane de lei, adică aproximativ 100 de milioane de euro, pentru achitarea în avans a gazelor pentru întreaga perioadă de iarnă. Aceste fonduri, aproape o sută de milioane de euro, vor fi folosite exclusiv pentru asigurarea stocului necesar de gaze pentru funcționarea la parametri necesari a regiei de furnizare a agentului termic RADET. Ca urmare, am inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea acestei convenții semnate deja de RADET, ELCEN și Romgaz, un proiect de hotărâre care se află deja pe convocatorul care este anunțat al ședinței Consiliului General din data de 31 octombrie”, a spus miercuri edilul general.

Firea a spus că proiectul de hotărâre care „parafează și legiferează practic convenția pentru cele o sută de milioane de euro în avans”, a fost necesar ca urmare a Ordonanței de urgență 36/2016 referitoare la unele măsuri pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populației. „Am solicitat Guvernului crearea unui cadru legal prin care Primăria Generală să poată să plătească gazele în avans, pentru a putea să depășim perioada de iarnă, lucru care s-a întâmplat. Urmare a acestei ordonanțe de urgență s-a semnat convenția cadru între RADET, ELCEN și Romgaz, convenție care face și obiectul proiectului de hotărâre care va fi dezbătut și — sper — votat în Consiliul General”, a mai spus ea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here