Control la administratorul Mocăniţei de pe Valea Vaserului, după incidentele din ultima perioadă

Control la Mocanita de pe Valea Vaserului
sursa foto: Google

Autoritățile sunt în control la societatea din Vişeu de Sus care administrează trenul turistic Mocăniţa, de pe Valea Vaserului, în urma deraierilor înregistrate în ultima perioda. Pe 10 august, locomotiva Mocăniţei a deraiat și 12 persoane au ajuns fost rănite.

Reprezentanți de la ISU, ITM şi Poliţia Transporturi verifică dacă societatea respectivă are toate avizele necesare.

„În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Prefecturii Maramureş se constituie, luni, o comisie mixtă de control formată din reprezentanţii mai multor instituţii – ISU, ITM, Poliţia Transporturi pentru a vedea din ce cauză apar aceste deraieri şi disfuncţionalităţi, dacă sunt luate toate măsurile, dacă sunt toate avizele necesare la societatea care administrează Mocăniţa. De asemenea, vor fi contactaţi şi cei de la Oficiul Judeţean de Turism Maramureş sau cei de la CFR pe partea de şine”, a explicat șeful ISU Maramureş, Pavel Baltaru.

Acest control vine după ce, pe 10 august, locomotiva Mocăniţei a deraiat pe Valea Vaserului, în judeţul Maramureş, iar 12 persoane au ajuns la spital, rănite. În tren se aflau aproximativ 200 de persoane. Pe 16 august, mocănița a deraiat din nou, însă de data asta nimeni nu a fost rănit.

LĂSAȚI UN MESAJ