Constatare uluitoare: coronavirus „viu”, depistat pe ambalajul unor produse congelate

Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare Adevărul despre Produse retailul alimentar românesc prețurile au explodat

Autoritățile sanitare chineze care investighează un recent focar de Covid-19 spun că au descoperit coronavirus „viu” pe ambalajele cu alimente congelate.

Aceasta este o constatare care sugerează că virusul poate supraviețui în vitrinele frigorifice ale magazinelor.

Coronavirus „activ” detectat pe mărfuri refrigerate

Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a anunțat sâmbătă că a găsit urme de Covid-19 viabil pe exteriorul ambalajului de cod înghețat,. Acest lucru a avut loc în orașul de coastă din estul țării Qingdat.

Este prima dată camplat în orașul de coastă din estul țării Qingdao. Este prima dată când coronavirusul „activ” a fost detectat pe mărfuri refrigerate. Cercetătorii investigau sursă de infectare a unui grup recent depistat într-un spital din Qingdao, potrivit digi24.ro.

Urme genetice au fost găsite anterior în probe de alimente congelate. Dar niciun virus viu nu a fost izolat înainte.

„S-a confirmat că atingerea ambalajelor exterioare contaminate cu noul coronavirus poate provoca infecții”, a declarat agenția într-un comunicat postat pe site-ul său. Agenția nu a precizat de unde provine lotul de alimente congelate.

Care ar putea fi sursa noului focar de COVID

China, care până la focarul din Qingdao nu a înregistrat cazuri noi noi timp de 55 de zile, a fost una dintre puținele țări care a indicat o posibilă transmitere prin alimente congelate. Când Beijingul a avut un al doilea focar în iunie , oficialii au sugerat că noul val ar fi putut proveni de la o cantitate de somon importat.

În august, China a crescut cerințele de inspecție pentru importurile de produse congelate. Acest lucru după ce au fost găsite urme de virus pe aripile de pui congelate din Brazilia. Au detectat virusul pe creveți. Dar și pe alte fructe de mare congelate provenite din importuri.

Atenție la produsele congelate

CDC nu a precizat dacă focarul din Qingdao a fost cauzat de ambalajul alimentelor congelate. Ancheta epidemiologică a stabilit că doi muncitori de la docuri, asimptomatici, ar fi sursa de infecție pentru 12 persoane care au ajuns la spital. Nu se știe dacă muncitorii au contractat virusul de pe ambalajele alimentelor congelate. CDC i-a avertizat pe cei care manipulează produse congelate să nu între în contact direct cu mărfurile.

CDC a declarat că nu au existat cazuri de consumatori care să contracteze virusul. Un astfel de risc este scăzut. Unii rezidenți au început să solicite interzicerea temporară a importurilor de alimente congelate.

CDC a spus că dintr-un total de 2,98 milioane de probe de pe ambalaje alimentare, cercetătorii au găsit doar 22 de probe care au dat rezultate pozitive.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here