Consiliul General înfiinţează Administraţia pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic

legislaţia privind clădirile cu risc seismic

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat joi înfiinţarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi totodată desfiinţarea Serviciului Consolidări din cadrul Direcţiei Investiţii.

,,Nu se poate înainta cu ceea ce e în Primărie, pentru că nu se pot ocupa doi-trei oameni, ei să se ducă să lămurească şi familiile să plece, să facă şi munca birocratică. De asemenea, legea în forma actuală, practic, expertiza care relevă faptul că o clădire este pericol public nu ţine loc şi de evacuare, aşa cum e în toată lumea, când clădirea este pericol public ea e evacuată şi reconsolidată. Nu este o cheltuială de prisos, pentru că această cheltuială salvează vieţi. Vom fi cu toţii traşi la răspundere dacă, Doamne fereşte, se întâmplă ceva. Eu sper să nu se întâmple nimic, dar paza bună trece primejdia rea”, a explicat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat înfiinţarea noii instituţii cu 30 de voturi pentru, nouă abţineri şi niciun vot împotrivă. Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va avea 65 de posturi, din care opt funcţii vor fi de conducere. Instituţia va avea ca principală misiune elaborarea de programe de acţiuni pentru punerea în singuranţă din punct de vedere seismic al construcţiilor existente în municipiul Bucureşti, asigurarea expertizei tehnice, proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare. În plus, Administraţia pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic se va ocupa de programarea, pregătirea, contractarea, urmărirea, executarea, decontarea şi recepţia lucrărilor de intervenţii – consolidări, aferente locuinţelor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here