Consiliul de Administrație al TVR a aprobat participarea televiziunii publice la Eurovision 2017

Eurovision 2018

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision Song Contest 2017, sub rezerva acceptării de către EBU a unor condiţii favorabile Televiziunii Române.

Consiliul de Administraţie s-a reunit într-o şedinţă joi, 22 septembrie, una dintre hotărâri fiind participarea la Eurovision, ediţia de anul viitor, au declarat pentru Mediafax surse din televiziunea publică.

În cadrul întrunirii s-a discutat şi despre situaţia datoriilor către EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune), precum şi situaţia plăţilor. EBU va oferi consultanţă gratuită, care va fi asigurată de directori generali şi directori (foşti şi actuali) ai unor televiziuni europene. În următoarea lună consultanţii, specialişti din partea EBU, se vor întâlni cu reprezentanţii TVR pentru a realiza forma finală a proiectului de reorganizare.

Totodată, în urma întrunirii membrilor CA al SRTv, a fost aprobată încheierea unui contract de mandat cu operatorul de cablu şi furnizor de energie electrică RDS&RCS pentru colectarea taxei TV. De asemenea, s-a decis ca bugetul TVR 3 să aibă un capitol de producţie, astfel încât să se pornească procesul de reconfigurare a profilului acestui canal, devenind o televiziune culturală şi regională. Conform raportului şedinţei CA de joi, o serie de producţii culturale, printre care „Nocturne”, „Drumul lui Leşe”, „Teatru TV”, o serie de interviuri din cadrul Festivalului „George Enescu” vor fi difuzate, în premieră, pe TVR 3, la o oră de maximă audienţă.

În luna aprilie Televiziunea Română a fost retrasă de la serviciile EBU din cauza datoriilor acumulate încă din 2007. Una dintre consecinţele excluderii TVR de la serviciile EBU a fost eliminarea României din competiţia muzicală Eurovision, astfel că Ovidiu Anton, câştigătorul finalei selecţiei naţionale a Eurovision, nu a avut ocazia de a participa la concursul muzical.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here