Consilierul Tudy, fostul ibovnic al Oanei Zăvoranu, lansează o strategie pentru protecția animalelor

Consilierul general ALDE Tudor Tim Ionescu, cunoscut drept Tudy, fostul ibovnic al Oanei Zăvoranu, coodonează „Strategia pentru protecția și bunăstarea animalelor în municipiul București”, a anunțat sâmbătă formațiunea sa politică.

„La inițiativa ALDE, Primăria Municipiului București a lansat în dezbatere publică Strategia pentru protecția și bunăstarea animalelor în municipiul București. Este un proiect coordonat de către consilierul general Tudor Tim Ionescu, care vine în sprijinul nu doar al animalelor fără stăpân, ci și al iubitorilor de animale. Statistic vorbind, în prezent, în Capitală, circa o familie din trei posedă un animal de companie, marea lor majoritate fiind câini, iar din ultimele statistici rezultă că există peste 600.000 de deținători de animale de companie”, se menționează în comunicatul ALDE.

Potrivit sursei, actualul proiect coordonat de Tudy se bazează pe trei teme strategice majore pe care municipiul București le are în vedere în următorii ani cinci ani: necesitatea soluționării integrate a problemei animalelor abandonate pe domeniul public; relația dezechilibrată dintre proprietarii de animale domestice și cei ce nu dețin animale de companie; obligația legală a autorităților publice locale de a se responsabiliza și acționa în consecință în privința asigurării statusului epidemiologic pe teritoriul administrat, gestiunea și recenzarea tuturor animalelor, respectarea condițiilor sanitar-veterinare de bunăstare și protecție a acestora.

„Este știut faptul că de la Revoluție până în prezent, situația animalelor fără stăpân a rămas o problemă nerezolvată în Capitală. Strategia lansată de ALDE, se bazează pe sistemul ‘pet-friendly’, care se îmbină cu sistemul social, sistemul comunitar de valori sociale și umane, sistemul cultural, sistemul economic, dimensiunea urbană precum și necesitatea permanentizării unui mediu civilizat, curat, prietenos și atractiv pentru cetățenii și turiștii municipiului București”, se menționeazăă în comunicatul ALDE.

Formațiunea precizează că proiectul este rezultatul unei munci de echipă împreună cu specialiști ai Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București, ai Direcției de Sănătate Publică București, ai Agenției de Protecția Mediului București, ai Gărzii Naționale de Mediu București, reprezentanți ai autorităților publice locale de sector, reprezentanți ai societății civile din România, de la nivel european și internațional în domeniul protecției animalelor, europarlamentari, cluburi de dresaj canin, medici veterinari și ai Asociației Chinologice Române.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here