Consilierii generali votează miercuri o rectificare bugetară negativă la PMB. Minus 25,8 milioane de lei

rectificare bugetară la Primăria Capitalei

Un proiect de rectificare bugetară va fi supus miercuri dezbaterii Consiliului General al Municipiului București, printre măsurile propuse figurând diminuarea bugetului Primăriei Capitalei cu 25,8 milioane de lei. În schimb, cresc sumele destinate Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, cu 27 milioane de lei.

La această rectificare bugetară, cheltuielile de personal ale PMB urmează să fie diminuate cu 19 milioane de lei. Pe de altă parte, vor fi prevăzute 13,6 milioane de lei pentru achiziția a șase utilaje mici și șase mari pentru topit zăpada. De asemenea, printre modificările care urmează să fie aprobate figurează reducerea cu 3,5 milioane de lei (de la 33,1 milioane de lei) a sumelor destinate programului „Reabilitarea infrastructurii educaționale în București”, cofinanțat din credit BEI, precum și diminuarea cu 7,6 milioane de lei (din opt milioane) a sumei prevăzute pentru concursul de soluții „Teatru temporar”.

Pentru Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic vor fi alocate în plus 15,3 milioane de lei (ajungând la un total de 132 milioane). Dintre acestea: 8,7 milioane lei, pentru ansamblul monumental Regele Ferdinand I Întregitorul; 2 milioane lei pentru monumentul General Berthelot; 2,5 milioane lei pentru monumentul Regina Maria a României și 2 milioane lei pentru realizarea monumentului comun Martin Luther și Jean Calvin.

Va fi diminuat în schimb cu 7,3 milioane lei (de la 168 milioane lei) bugetul destinat întreținerii grădinilor publice, parcurilor, zonelor verzi, bazelor sportive și de agrement. Va fi tăiat și bugetul de 1,5 milioane lei prevăzut pentru consolidarea-restaurarea unor clădiri cu risc seismic din Centrul istoric, aflate în proprietatea Municipiului București.

Vor fi alocate în schimb nouă milioane de lei pentru realizarea a șase parcaje supraterane sau supraetajate pe structură ușoară și vor fi suplimentate cu 8,7 milioane de lei (de la 24,5 milioane) sumele destinate străpungerii Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu. Cei 90 de milioane de lei alocați penetrației Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București-Pitești vor fi reduși la 70,9 milioane de lei.

Bugetul investițiilor destinate RATB va fi suplimentat cu 13 milioane de lei, prevăzuți în special pentru dotarea tramvaielor și troleibuzelor cu sisteme de climatizare. Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va primi în plus 27 milioane de lei, dintre care 23,5 milioane vor reprezenta ajutoare sociale în numerar.

La această rectificare bugetară, CSM București va avea o creștere de 10,2 milioane de lei, ajungând a 72,1 milioane lei, în schimb bugetul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor va fi diminuat cu 3,9 milioane de lei (la 10,9 milioane).

Spitalului Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila îi va reveni un plus de 13 milioane lei, în mare parte pentru aparatură, iar Spitalului Clinic de Psihiatrie Al. Obregia — o suplimentare de 8,3 milioane, tot pentru aparatură și dotarea cu paturi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.