Consilier prezidenţial, la conducerea Ministerului de Finanţe

Consilierul prezidențial, Cosmin Marinescu, este ultimul scenariu de propunere a PNL pentru ministerul de finanțe.

CITEŞTE ŞI: PNL, PSD şi AUR, scandal în Parlament: Credeți că alte partide nu sunt în stare să aducă gealați și să sară la gâtul celorlalți?

Potrivit acestora, Marinescu ar fi fost impus de președintele Klaus Iohannis. Un alt nume vehiculat la finanțe a fost cel al actualului ministru al digitalizării și cercetării, Sebastian Burduja.

Potrivit protocolului coaliției încheiat în decembrie 2021, ministerul finanțelor este unul dintre cele patru care face obiectul rotativei guvernamentale. În prezent, ministerul finanțelor este condus de Adrian Câciu (PSD), urmând ca portofoliul să treacă la PNL.

Cosmin Marinescu (47) este absolvent al Facultății de Economie din Academia de Studii Economice din București. Este profesor universitar în cadrul Departamentului de Economie și Politici Economice, cadru didactic din 1998 și doctor în Economie (2003), se mai arată în CV-ul postat pe site-ul administrației prezidențiale.

Programul economic

A înființat primul curs universitar românesc dedicat domeniului Institutional Economics, privind rolul instituțiilor în dezvoltarea economică

Marinescu a coordonat programul economic al candidatului Crin Antonescu în 2009 și a fost consilier al lui Daniel Chitoiu în perioada în care acesta a fost ministru de Finanțe. A fost vicepreședinte al Comisiei de specialitate pentru Buget și Finanțe a Partidului Național Liberal (2013-2014) și a participat la fundamentarea de politici și programe de guvernare. A lucrat în Ministerul Economiei (2012) și Ministerul Finanțelor Publice (2013), în calitate de consilier al ministrului și viceprim-ministrului pe probleme de politici economice și fiscal-bugetare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.