Consecința crimelor de la Caracal: PSD amână congresul pe data de 24 august

noul președinte PSD Ilfov

CEx a decis, luni, Congresul PSD se va desfăşura pe 24 august, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Viorica Dăncilă le-a transmis, sâmbătă, o scrisoare liderilor de filiale în care le-a propus să amâne Congresul din 3 august, în contextul crimelor din Caracal.

„Dragi colegi, În aceste zile, un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toţii plini de durere şi revoltă, de tristeţe şi frustrare pentru că aşa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare, în calitate de Prim-ministru, dar mai trebuie. Toţi vinovaţii trebuie să plătească. Până la ultimul. Vă rog ca în aceste zile să lăsaţi politica deoparte. Vă rog, deci, să nu arătaţi cu degetul spre un partid sau altul, nu este momentul unor astfel de dispute. În aceste zile, politica nu-şi are locul”, a transmis Viorica Dăncilă, în scrisoarea către preşedinţii organizaţiilor PSD, obţinută de MEDIAFAX.

Prin urmare, preşedintele PSD le-a propus social-democraţilor amânarea Congresulului din 3 august, precizând că îşi doreşte ca în această perioadă să fie găsite soluţii pentru ca astfel de cazuri, precum cel din Caracal să nu se mai repete.

Şedinţa CEx al PSD a început după ora 6.00 seara şi a durat cateva ore. La ultima reuniune a Comitetului Executiv, PSD a votat ca Viorica Dăncilă să fie prezidenţiabilul partidului, singurii care s-au opus deciziei fiind Paul Stănescu şi Dumitru Buzatu.

CEX cu proteste 

 

Câţiva protestatari au încercat să blocheze ieşirea din curtea sediului PSD din Băneasa a maşinii în care era primarul general al Capitalei Gabriela Firea, la finalul şedinţei CEx al partidului. Manifestanţii strigau lucruri precum „Dormiţi bine?” sau „Puneţi-vă în locul părinţilor”. A fost nevoie de intervenţia unui paznic pentru a debloca ieşirea din curte.

„Aveţi copii acasă? Copiii dumneavoastră cu ce merg la şcoală? Puneţi-vă în locul părinţilor. Dormiţi bine? Vă simţiţi bine?”, i-au strigat protestatarii Gabrielei Firea, care aveau un afiş pe care scria „Voi le-aţi ucis!!!”.

Întrebaţi de MEDIAFAX, protestatarii au spus că nu fac parte din #rezist, ci doar sunt indignaţi de cum au acţionat autorităţile în cazul de la Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ