Condamnatul Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, a fost reținut la Buenos Aires

Avraham Morgenstern

Condamnat în România la opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală, omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost localizat şi reţinut, în cursul nopţii, în Buenos Aires, Argentina, anunță Poliţia Română.

Avraham Morgenstern este cunoscut ca un apropiat la fostului primar al Constanței Radu Mazăre.

„Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din Poliţia Română, iar operaţiunea s-a derulat cu sprijinul Europol, Interpol si U.S. Marshall. În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documentele de identitate ale unui conaţional. În prezent, se derulează procedura legală în astfel de situaţii”, potrivit poliţiştilor. Oamenii legii au colaborat cu anchetatori din peste 26 de state, în special cu cei din Spania şi Germania.

Avraham Morgenstern a fugit din România înainte de a fi condamnat pentru evaziune fiscală pentru că nu a înregistrat veniturile din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi o firmă şi nici facturile fiscale aferente acestor venituri.

În aceeaşi zi în care afaceristul era condamnat, Poliţia a anunţat că şeful Secţiei 6 şi adjunctul lui au fost trecuţi în funcţii inferioare, iar poliţistul însărcinat cu supravegherea judiciară este suspectat de favorizarea infractorului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here