Condamnată în dosarul lui Adrian Năstase a scăpat de închisoare: s-a predat după o zi de la prescrierea pedepsei!

Adrian Năstase
Adrian Năstase

Diana Gadparovici, condamnată la 5 ani de închisoare în urmă cu 10 ani, în dosarul lui Afrian Năstase scapă de închisoare după ce condamnarea s-a prescris. Decizia nu este definitivă.

Judecătorii Tribunalului București au decis, luni, ca Dianei Gasparovici, condamnată acum zece ani alături de Adrian Năstase, să scape de pedeapsă. Decizia nu este definitivă. Aceasta fugise la aflarea sentinței, dar a fost găsită în Suedia.

Diana Gasparovici a fost inspector general de stat adjunct în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii și a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul „Trofeul Calităţii”.

Minuta

Tip soluție: Admis contestația la executare
Soluția pe scurt: În baza art. 598 alin. (1) lit. d) din Codul de procedură penală, admite contestațiile la executare formulate de către petenta GASPAROVICI DIANA și judecătorul delegat din cadrul Biroului de Executări Penale al Secției I Penale din cadrul Tribunalului București. Constată intervenită prescripția executării pedepsei de 5 ani închisoare, dispusă prin sentința penală nr. 176/30.01.2012, pronunțata de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală, definitivă prin decizia penală nr. 160/20.06.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 judecători. Dispune retragerea formelor de executare efectuate în baza MEPI nr. 198/20.06.2012, emis de către Tribunalul București – Secția I Penală. În temeiul art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație, în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică din 01.08.2022, solu?ia fiind pusă la dispoziția publicului prin mijlocirea grefei.
Document: Hotărâre 869/2022 01.08.2022

Prescrierea condamnării

După ce a fost condamnată, Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fugit în Suedia. Ea a fost găsită după 10 ani şi o zi de la pronunţarea sentinţei.

„La data de 21 iunie 2022, în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească internaţională, efectuate de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească – Biroul SIRENE, au depistat, cu sprijinul autorităţilor din Suedia, în localitatea Forslov, o femeie, în vârstă de 67 de ani, urmărită naţional şi internaţional.” transmite Poliţia Capitalei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here