Complicele lui Hayssam în răpirea jurnaliştilor români, lăsat liber de instanţă

Mohammad Munaf, irakianul condamnat pentru terorism alături de Omar Hayssam, în dosarul răpirii jurnaliștilor români, va fi eliberat condiţionat din închisoare.

Decizia eliberării lui Munaf a fost luată miercuri, de Tribunalul Ilfov.

Munaf a stat până acum şapte ani în închisoare, în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak. El a fost condamnat pentru terorism, fiind acuzat că a orchestrat, alături de Omar Hayssam, întreaga operațiune.

MINUTA

„Soluţia pe scurt: În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul – petent MOHAMMAD MUNAF împotriva sentinţei penale nr. 1193 din data de 27.05.2022 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 10456/4/2022.

Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul – condamnat MOHAMMAD MUNAF (date).

Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat de sub puterea MEPI nr. 160/2008 emis de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 122/2008.

CITEŞTE ŞI: Apartamentul lui Omar Hayssam, scos din nou la vânzare de ANAF

Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul apărătorului desemnat din oficiu în cuantum de 313 de lei – av. Dîrnea Anca Nela. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 06.07.2022″, se arată în decizia luată miercuri de Tribunalul Ilfov.
Ce rol a jucat Munaf în dosarul răpirii jurnaliştilor români

Munaf a jucat rolul de ghid pentru cei trei jurnaliști români răpiți în Irak: Ovidiu Ovidiu Ohanesian, Sorin Mișcoci și Marie Jeanne Ion.

Pe 28 martie 2005, cei trei au fost răpiți împreună cu Munaf, iar pentru ei s-a cerut o răscumpărare de 4 milioane de dolari.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here