Compania Municipală Energetica, licitație de 27 milioane de euro

Firea propune 52,8 milioane de lei pentru biserici în 2019

Deși justiția le-a declarat în afara legii, companiile municipale continuă să toace bani publici. Compania Municipală Energetica Bucureşti a lansat, recent, o licitaţie publică pentru achiziții în valoare de 130,05 milioane lei (27,2 milioane euro), fără TVA, potrivit unui anunţ publicat pe platforma online SICAP.

Obiectul licitației îl reprezintă achiziţionarea de ţevi şi accesorii preizolate din oţel.

„Ofertanţii trebuie să demonstreze că în ultimii 3 ani (calculaţi până la data limită de depunere a ofertelor) au furnizat produse similare obiectului contractului (la nivelul unuia sau mai multor contracte) în valoare cumulate de cel puţin 3.500.000 lei, fără TVA, pentru Lotul 1 şi 26.500.000 lei, fără TVA, pentru Lotul 2”, se arată în anunţ, potrivit Digi24.ro.

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar achiziţia implică încheierea unui acord-cadru. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 aprilie.

Tot în această lună, Compania Municipală Străzi Poduri şi Pasaje Bucureşti a lansat o licitaţie prin care viza achiziţia de mobilier stradal în valoare de până la 110,41 milioane lei (23,2 milioane euro). În urma apariției informației în presă, primarul general a cerut anularea licitației.

În noiembrie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înfiinţate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei. În februarie, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursului Primăriei, fiind menţinută decizia.

LĂSAȚI UN MESAJ