Comisia Europeană va pune pe butuci Rusia, chiar cu riscul represaliilor! Anunţul Comisiei Europene

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a fost primită, joi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis. Cei doi oficiali au susținut declaraţii de presă.

CITEŞTE ŞI: Iohannis a RĂBUFNIT: Dependenţa de gazul rusesc trebuie să înceteze!

„Vreau să transmit condoleanțe pentru familiile românilor care au murit în incidentul cu avionul de aseară. Vreau să îi felicit pe românii care s-au mobilizat să ajute familiile care fug din calea acestui război atroce. Cel puțin un milion de locuitori au plecat din Ucraina în ultimele zile, iar România a oferit alimente pentru 55.000 de refugiați. România nu doar că primește în casele sale refugiații, dar ajută și Republica Moldova și medicamente pentru Ucraina. UE în ansamblu este alături de oamenii care fug de acest război. Comisia Europeană a propus activarea unui mecanism european de protecție. Un număr foarte mare de refugiați își caută liniștea. Ne vom aminti permament curajul și hotărârea poporului ucrainian.

Sancţiuni dure

Vom institui sanțiuni foarte dure împotriva Rusiei, de aceea am instituit sancțiuni fără precedent, cu impact asupra economiei rusești. În cazul în care situația se înrăutățește, noi suntem pregătiți să facem față. Ne pregătim de represalii”, a declarat von der Leyen.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here